Лудогорец гони задължителна победа в първия мач с Литекс

"Орлите" с доста резерви срещу третодивизионния съперник

Лудогорец гони задължителна победа в първия мач с Литекс

Лудогорец приема днес Лиmeкc в първи полуфинал за Купата на България с мисъл за предстоящия сблъсък с ЦСКА за първенство. Двубоят на "Армията" е в неделя. Старши треньорът Георги Дерменджиев ще даде почивка на голя ма част от основните футболисти, за да ги запази свежи за мача с червените.

Крайният защитник Йордан Минев, който не бе в групата за срещата с Левски миналия петък, почти сигурно ще е аут и за днешния двубой. Той е с травма. Марселиньо пък си изкара пети жълт картон срещу сините, за да пропусне мача с Литекс и да е на линия за ЦСКА.

Атаката най-вероятно ще бъде водена от Кишада, а Кешерю ще остане на пейката. Сънародникът му Джонатан Кафу също едва ли ще е титуляр. Шанс за изява ще получат Мисиджан, Лукоки и Жоао Паоло.

Както е известно, контузии лекуват левият бек Натанаел, капитанът Светослав Дяков и вратарят Владислав Стоянов. Дерменджиев обаче може да започне с цели двама български играчи, след като в последните три мача такива в стартовите 11 липсваха. На левия бек се очаква да стартира новоизлюпеният национал Александър Василев, а на вратата да е юношеският такъв Наумов. Двойката централни защитници ще е Паломино и Пластун. Двамата започват един до друг изключително рядко.

Дерменджиев е убеден, че футболистите му няма да подценят съперника, който, въпреки че е в трета дивизия, разполага с опитни играчи. Той се надява Лудогорец да вземе солиден аванс и да направи реванша протоколен. Както е известно, ловчанлии вече взеха скалпа на два елитни тима - Черно море и Славия, като елиминираха и Локомотив София.

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки