Датчани готвят оферта за Адениджи

Олборг искал нигерииския нападател още преди той да подпише с Левски

Датчани готвят оферта за Адениджи

Датският елитен Олборг готви оферта за нападателя на Левски Бабатунде Аденижи, твърдят местните медии. Този тим от доста време следи играта на нигериеца. В момента Олборг играе мачове за оставане в елита - заема второ място в една от двете групи от втората осмица (форматът на първенството в Дания е като на нашата Първа лига).

В редовния сезон съставът бе на осма позиция. В Дания твърдят, че Олборг е искал да се сдобие с правата на Аденижи още в началото на 2016 година. Тогава от клуба са водили преговори с бившия тим на Бабатунде Съншайн старс. В крайна сметка нигерийците предпочетоха офертата на Левски. А вместо Аденижи Олборг е привлякъл словашкия национал Якуб Силвестър - през този сезон той има 7 мача, в които е реализирал 5 гола.

През зимата бившият собственик на Левски Иво Тонев разкри, че към Аденижи има интерес от чужди отбори и дори на "Герена" са пристигнали конкретни оферти за него. Твърде вероятно е едно от тези предложения да е било от Олборг. В крайна сметка обаче до трансфер не се стигна. Именно Иво Тонев бе човекът, който доведе Бабатунде на "Герена". Преди година и половина сините платиха около 200 хиляди евро за привличането му, включително и комисиони на агенти.

През лятото Левски ще пробва да се подсили с нападател. Причината е, че на "Герена" очакват повече от Аденижи, който доста често пропуска от чисти позиции, както и от Амаду Сукуна. Може би затова в последния кръг срещу Лудогорец нигериецът бе пратен да играе като дясно крило, а на върха на атаката действаше испанецът Антонио Аниете. През настоящия сезон 21-годишният Бабатунде е изиграл 28 мача, в които е реализирал 7 гола. Водещ реализатор на сините е Божидар Краев, който има 8 точни изстрела в шампионата в 26 срещи.

Взетият през зимата френски нападател Амаду Сукуна до момента разочарова. Той изигра 6 мача в Първа лига за сините, в които не успя да отбележи гол. В момента бившият играч на Верея (имаше 4 гола 6 18 срещи 6 елита за старозагорци) се възстановява от травма.

Заги: Сега ще разчитаме на Левски

Треньорът на Славия коментира загубата от Крумовград

Станислав Генчев: Няма как да не съм доволен

„Показахме, че искаме в челната шестица“

Серкан Юсеин: Заслужено победихме Славия

„Още не е ясно, чакаме следващия мач на ЦСКА 1948“

Христо Янев: Надеждата остава, ще се борим

Треньорът на Ботев (Враца) призова за феърплей

Светльо Петров: Играхме силно, дори с човек по-малко

Треньорът на Етър коментира загубата във Враца

Левски ще реши бързо мача с Берое

Вижте подробности

Босът на Локо Сф: Какви италианци, какви нови собственици?

„Смешна работа! Стига фантасмагории“, отсече Иван Василев

ЦСКА показа уникални записки от равенството с Интер през 1967 година

Вижте ги

Себастиан Вия проговори за трансфер, иска най-доброто за Берое

Вижте интервю с новата звезда на старозагорци

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки