Реал - без Бейл, Байерн - с Левандовски

"Белия балет" домакинства след 2:1 в Мюнхен

Реал - без Бейл, Байерн - с Левандовски

Реал Мадрид посреща Байерн Мюнхен в мач-реванш на четвъртфиналите в Шампионската лига. Двубоят на "Сантяго Бернабеу" е тази вечер от 21:45 ч, пряко по bTV Action. 

Първата среща в Германия завърши при резултат 2:1 за 11-кратните шампиони в надпреварата, но баварците все още не са отписали турнира. В състава на Карло Анчелоти се завръща контузеният в първия мач Роберт Левандовски, което вдъхва допълнителна увереност на привържениците на тима. Освен това в Байерн се надяват да вдигнат на крака за реванша защитниците Матс Хумелс и Жером Боатенг. Те отпътуваха с тима за Испания и в последния момент ще се решава тяхното участие в срещата.

Големият отсъстващ в отбора на Зинедин Зидан е уелският национал Гарет Бейл, който получи контузия по време на срещата в Мюнхен и ще бъде запазен за предстоящото Ел Класико. По всяка вероятност неговото място сред стартовите единайсет ще заеме Иско.
 
Този мач ще бъде под номер 24 между Реал Мадрид и Байерн Мюнхен, което е абсолютен рекорд в европейските турнири.

До момента "белите" имат 10 победи, а баварците - 11. Равенствата са 2. Предимство за испанците е, че те спечелиха последния елиминационен сблъсък срещу Байерн - на полуфиналите през 2014 г., където се наложиха с общ резултат 5:0. 
 
Двата отбора се срещат за втори път в четвъртфиналната фаза в "турнира на богатите". През 2011 г. германският тим записа две победи, съответно с 2:1 и 2:0, и впоследствие спечели трофея.
 
Възпитаниците на Зидан все още нямат загуба в тазгодишното издание на Шампионската лига. Те преследват седмо поредно участие на полуфиналите. 

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки