Бербатов: Това не е мой бенефис, пазим някои от най-големите имена за последния момент (ВИДЕО+СНИМКИ)

Засега Берба няма намерение да влиза в управлението на българския футбол

Бербатов: Това не е мой бенефис, пазим някои от най-големите имена за последния момент (ВИДЕО+СНИМКИ)

Димитър Бербатов заяви, че пази някои от най-големите имена, които ще участват в съвместния благотворителен мач на неговата фондация и тази на Луиш Фиго на 14 юни на „Васил Левски”, за десерт, предаде репортер на Novsport.com. Днес Бербатов и Фиго дадоха съвместна пресконференция в София за мача All Stars 2017, а обявените вече имена в тима на Берба са Райън Гигс, Пол Скоулс, Гари Невил, Неманя Видич, Патрис Евра, Едвин ван дер Сар и Христо Стоичков.

„Очакваме световноизвестни звезди, Хора, с които аз съм играл и хора, срещу които съм играл. Очаква Луиш Фиго да обяви звездите от неговия отбор. Не мога да обявя ново име, тъй като се движим по определен план на действия. Надявам се, че хората ще бъдат радостни то това, което ще чуят. Пазим някои от най-добрите неща за последни, за да може да се зарадват хората. Надяваме се да се получи един добър празник за по-доброто утре на децата”, сподели Димитър Бербатов на пресконференцията днес.



Седящият до него Луиш Фиго обяви седем големи имена в своя отбор – Франческо Толдо, Йенс Леман, Мичел Салгадо, Максуел, Роберто Карлош, Робер Пирес и Деко.

35-годишният Бербатов подчерта, че не счита този голям шоу мач за свой бенефис и се надява да си намери отбор.



"
Няма да бъде бенефис, въпреки че така изглежда за много хора. Все още имам желание да играя футбол. Все още се чувствам се добре, все още изглеждам добре. Понякога желанията и реалността се разминават. Надявам се още една година примерно, някъде...".

Но разкри, че ще даде шанс на перспективни, според него, млади български играчи да се доближат до световните звезди.



Следя изкъсо младите играчи и ще видя кои от тях заслужават с изявите си да имат възможност да се доближат до гигантите на играта, Ще има изненади и на този фронт. За да видят отблизо как се успява, но нека изчакаме".

Той не разкри и дали сър Алекс Фъргюсън ще дойде да бъде треньор на неговия отбор.



„Треньори разбира се, че ще има. Обсъждаме определени имена, но не мога да споделя кои точно.
Всичко с времето си. Ще опитам да поканя хора, които знам, че ще събудят интерес. Ще опитам да дойдат големи имена, но с течение на времето ще разберете дали Алекс Фъргюсън ще пристигне”, запази тайната Бербатов.

Бившият голмайстор на Висшата лига и рекордьор по голове за българския национален отбор отказа да коментира бъдещето си във футбола и концентрира вниманието си изцяло върху подкрепата за талантливите деца на България.



„Това ще бъде мач, в който се събираме да направим нещо за децата – шоу мач. Искаме да се забавляваме. Няма да тръгнем да се ритаме, ще се забавляваме на терена, тъй като е за една хубава кауза. Двамата присъстващи тук сме играли красив футбол и се надяваме вие да оцените това, което ще се случи”.

Бербатов посочи, че неговата фондация помага на повече деца извън спорта.



„Изпращаме деца по цял свят. Постоянно имаме талантливи деца, които ни изпращат молби да участват в различни олимпиади, състезания, и то предимно извън спорта. Хората си мислят, че помагаме повече на спортисти, но това не е точно така. Когато дойде дете и представи успехите си и има намерение да се развива, ние го изпращаме където трябва да отиде да се състезава. За всичко това трябва финансиране. При нас постиженията могат да се видят, награди раздаваме всяка година”.

Благоевградчанинът няма намерение да влиза в управлението на българския футбол в близкото бъдеще.



„За момента се занимавам с напълно различни неща и то ориентирани в социалната ни отговорност. Всеки ги сочи тях като нашето бъдеше, но никой не прави нищо за тях. Всички знаем израза „Дела трябват, не думи”. Надявам се хората да оценяват това. Не е важно които точно ще дойдат. Важно е да се съберем на стадиона, защото всеки, който дойде, ще бъде дарител. Никога не съм харесвал фалшиви родолюбци, които постоянно се хвалят колко милеят, но нищо не правят. Най-важно е да помогнем на децата”.



Берба разкри, че наистина е бил като зашеметен на финала в Шампионска лига през 2002 година, когато се изправи срещу Реал Мадрид на Луиш Фиго, а Реал стана европейски шампион с онзи фамозен гол с воле от въздуха на Зинедин Зидан.

"Аз бях само на 20, 21 години. Те имат по-специална аура и понякога те е страх да ги доближиш, камо ли да ги фаулираш. Не се получи заради гола на Зидан, но ги изпотихме", разказа Бербатов за онзи финал.



И обеща да превземе социалните мрежи за всички любопитни неща преди, по време и след мача на 14 юни.

„Ще се опитаме да покрием всички социални медии, така че хората, които не могат да гледат мача по телевизията, да могат да се насладят”.



ОЧАКВАЙТЕ ВИДЕО И СНИМКИ!

Заги: Сега ще разчитаме на Левски

Треньорът на Славия коментира загубата от Крумовград

Станислав Генчев: Няма как да не съм доволен

„Показахме, че искаме в челната шестица“

Серкан Юсеин: Заслужено победихме Славия

„Още не е ясно, чакаме следващия мач на ЦСКА 1948“

Христо Янев: Надеждата остава, ще се борим

Треньорът на Ботев (Враца) призова за феърплей

Светльо Петров: Играхме силно, дори с човек по-малко

Треньорът на Етър коментира загубата във Враца

Левски ще реши бързо мача с Берое

Вижте подробности

Босът на Локо Сф: Какви италианци, какви нови собственици?

„Смешна работа! Стига фантасмагории“, отсече Иван Василев

ЦСКА показа уникални записки от равенството с Интер през 1967 година

Вижте ги

Себастиан Вия проговори за трансфер, иска най-доброто за Берое

Вижте интервю с новата звезда на старозагорци

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки