Алегри иска Ювентус да забрави, че води с 3:0

Дибала е добре и ще играе, Алегри внимава да не последва съдбата на ПСЖ

Алегри иска Ювентус да забрави, че води с 3:0

Масимилиано Алегри иска Ювентус да забрави за аванса от 3:0 в първия мач с Барселона, но призна, че на „Ноу Камп” може да има промени в тактика и отношението на „Старата госпожа”.

Статистиката сочи, че в Шампионска лига само пет пъти пот общо 103 случая отбор е отпадал, след като печели първия мач с 3:0.

„Трябва да изхвърлим от ума си случилото се в първия мач. Гледаме на този мач като на финал и да бъдем агресивни е фундаментално, трябва да четем правилно играта. Перфектният мач за Ювентус е този, след който се класираме напред. Трябва да излезем с чисти глави и вярва в нашите възможности. Ще има момента, когато ще атакуваме и други, в които ще се браним. Не мисля, че характеристиките на Барселона са се променили. Преди аз имах на разположение халфове с други качества, а сега имам атакуващи крила като Хуан Куадрадо и Марио Манджукич, а това е работата на треньора – да извлича най-доброто от качествата на своите играчи”, коментира Алегри на своята пресконференция в Барселона.

Пауло Дибала е на линия за мача, потвърди наставникът.

„Дибала е добре, както и всички други за щастие. Относно стартовия състав мисля, че ще има малко или никакви промени спрямо първия мач. Но по отношение на тактиката и отношението, може да променя нещо”.

Луис Енрике каза, че Барселона ще се нуждае от поне 5 гола, за да продължи напред.

„Ние изпитваме огромно уважение към Барселона, но такъв тип мач изисква малко мислене и много действие. Барселона има трима много опасни нападатели, така че трябва да вземем това предвид, но не повече от обикновеното”.

Алегри подхожда внимателно и предупреди, че Ювентус може да се брои за класирал се напред само след последния съдийски сигнал.

„Важно е да помним, че класирането напред е сигурно след последния сигнал, не след 20 минути или на почивката. ПСЖ си помисли, че работата е свършена, но не беше. Ние така си помислихме срещу Наполи и рискувахме да загубим полуфинала за Купата на Италия”.

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки