Марчело Липи: Ювентус е най-добрият отбор в Европа

Повярвайте ми, требълът е достижим, казва последният треньор, печелил Шампионска лига с Ювентус

Марчело Липи: Ювентус е най-добрият отбор в Европа

Марчело Липи вярва, че Ювентус е най-добрият отбор в Европа и според него Барселона има „страхотна атака и нищо друго”. „Бианконерите” водят с 3:0 от първия мач преди реванша на „Камп Ноу” тази вечер, а Липи беше последният треньор, спечелил Шампионска лига с Ювентус преди 21 години.

„Юве знае добре как да прави нещата и те ги правят по-добре от всеки друг. Барселона има страхотна атака и нищо друго, докато Юве играе повече като едно цяло. Защитават се до перфекционизъм, компактни са, имат опит във всяка фаза и разполагат с качество в атака, което преди нямаха. Разбира се, имат и фантастичен вратар”, каза Липи за „Ел Паис”.

Световният шампион с Италия не очаква „Старата госпожа” да се срине в Барселона като ПСЖ.

„Миналия вторник видях един агресивен и безмилостен Ювентус, който наказва грешките на съперника, които бяха много. Има още много опасности, Юве знае какво може да се случва на „Камп Ноу”. Дали 21 години без трофея са твърде много? Да, наистина, но това може да е тяхната година. Според мен Юве може да спечели всичко – Скудетото, Шампионска лига и Копа Италия. Повярвайте ми, требълът е постижим. Говорим за най-добрия отбор в Европа, отбор ценен по целия свят. Барса са в свободно падане, а нито Байерн, нито Реал ме впечатлиха. Ако трябва да посоча опасност за Ювентус, това би бил Монако – сбор от талантливи младоци, които могат да се защитават и да атакуват на скорост”.

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки