БФ Конен спорт поиска по-високи цели

Общото събрание промени статута на генералния секретар и гласува бюджета

БФ Конен спорт поиска по-високи цели
С връчване на награди на бивши състезатели, навършили кръгли годишнини, започна днес в Пресклуб “България” Общото отчетно събрание на БФ Конен спорт. От 69 клуба с редовно членство, форумът се състоя с делегати от 26 клуба или по-малко от половината. Това наложи присъстващите да спазят процедурата за едночасово изчакване, преди да започнат да заседават. Форумът бе ръководен от заместник-председателя на федерацията д-р Крум Рашков и генералния секретар Теодор Шейтанов в отсъствие на председателя Тодор Гергов.

Липсата на дългосрочна перспектива за развитието на отделните дисциплини в рамките на 4-годишния мандат на мениджърския екип бе един от основните поставени проблеми. В програмите на националните треньори за 2017 г. по обездка, прескачане на препятствия и всестранна езда са посочени Балканските шампионати като приоритет. Както е известно, държавата чрез ММС финансира само участие на Световни и европейски първенства. Ако не изпращаме състезатели на шампионати от такъв ранг, за ръководството на федерацията става почти невъзможно да защити добър бюджет, подчерта д-р Рашков. Изключение за тази година прави програмата на дисциплината издържливост, която е заложила участие на Европейското първенство в Белгия. Ръководството на централата разглежда подготовката и участието на европейските шампионати през 2019 г., както и световния шампионат през 2018 г. по издържливост като събития от особена важност за близкото бъдеще на конния спорт, стана ясно на събранието.

Делегатите гласуваха с абсолютно мнозинство бюджета на федерацията за настоящата година. За вътрешния спортен календар са разчетени 80 хил. лв. За международния календар средствата са между 140 и 150 хил. лв, като 80 хил. от тях федерацията ще осигури от собствени приходи чрез такси правоучастия. Останалите ще бъдат търсени от спонсори. Дадено е право на всяка специализирана комисия в 4-те дисциплини на конния спорт сама да решава как точно да разпределя парите за международни състезания.
 

Делегатите одобриха промяна в статута на генералния секретар. Той вече няма да се избира на Общо събрание, а ще се назначава от Управителния съвет по предложение на председателя. Така генералният секретар вече не е член на ръководния орган. На негово място за член на УС бе избран председателят на клуб “Мизия” Огнян Крачунов, който е регионален отговорник за Северозападна България.     

Министър Глушков откри младежкия форум „Огласи визията си. Бъди информиран, подготвен, ангажиран“

С дейни хора като Вас ни очаква бъдеще, обяви министърът на младежта и спорта

WINBET с 50 лв. бонус при 50 лв. депозит за нови клиенти

Новите потребители на сайта winbet.bg ще могат да изтеглят сумата на бонуса след само три разигравания

WINBET предлага още възможности за по-високи печалби с новия VIP Bell Link джакпот

Още по-вълнуващо казино преживяване с избрани игри на EGT Digital на сайта winbet.bg

Салимова завърши с реми в Турнира на претендентките

Китайски сблъсък за световната титла, Нургюл 7-ма в дебютното си участие

Ансамбълът ни с 6-о място на обръчи на СК в Баку

Вижте подробности

България ще има финалисти във всички категории в Прага

На Открития шампионат по спортна аеробика

Ева Брезалиева с 2 медала от Световната купа в Баку

Елвира Краснобаева остана пета на топка и седма на обръч

България с финалисти във всички категории на ОШ по спортна аеробика в Прага

Вижте подробности

Нургюл с реми в предпоследния кръг на Турнира на претендентките (ВИДЕО)

Българката измъкна половин точка от трудна позиция

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки