В Португалия: Спортинг започва офанзива за Кафу

Треньорът Жорже Жезуш даде зелена светлина за привличането на звездата на Лудогорец

В Португалия: Спортинг започва офанзива за Кафу

Португалският гранд Спортинг Лисабон започва офанзива по привличането на Джонатан Кафу. Нападателят е под номер едно в списъка на лъвовете, твърди местният вестник Record.

Според изданието Кафу е бил одобрен от треньора Жорже Жезуш, който е настоял за привличането му.

Проблем за Спортинг може да се окаже единствено фактът, че и други клубове се интересуват от правата на 25-годишния футболист, а между тях е и английският шампион Лестър, съобщават на Иберийския полуостров.

Мениджърът на Джонатан Луис Аугусто Карвальо е уведомил ръководството на Спортинг, че 8 милиона евро могат да не се окажат достатъчни за привличането на клиента му.

Пред Ojogo.pt защитникът на Лудогорец Витиня посочи, че Спортинг Лисабон няма да сбърка с привличането на Кафу.

"Джонатан може и да изглежда слабичък, но е физически много здрав, като камък е. Технически е отлично подготвен, прави неща, с които ни смайва. Може да бъде ползван на върха на атаката или по крилата, но обича да има свобода на действие. Винаги търси празните пространства и е трудно да го спреш. Много е упорит, вкарва доста голове. За мен той ще стои отлично в Спортинг зад тарана Бас Дост", каза Витиня.

"Кафу е бърз, дриблира добре, силен е психически и би играл добре в Португалия", добави португалският бранител на Лудогорец за съотборника си, цитиран от "Тема спорт". 


За последно Спортинг, в чийто редици са играли Красимир Балъков и Ивайло Йорданов, купи от Български тим Симеон Славчев - той бе взет от Литекс, но не успя да се наложи. "Разликата е, че Кафу има вече сериозен опит в евротурнирите. Това ще му помогне", уверен е Витиня.

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки