Жардим: Всички ще искат Монако за полуфиналите

„Ще се насладим на този миг и ще продължим да играем атакуващо”

Жардим: Всички ще искат Монако за полуфиналите

Старши треньорът на Монако Леонардо Жардим заяви след победата с 3:1 над Борусия Дортмунд, която класира монегаските за полуфиналите в Шампионската лига, че отборът е амбициран да се класира за финала в надпреварата. Жардим обаче добави, че Монако остава аутсайдер в компанията на Реал Мадрид, Атлетико Мадрид и Ювентус.

„Всички играха на много високо ниво и няма как да не съм доволен от тяхното представяне. На този етап просто няма как да поставяш ограничения на своите футболисти. Ние представяме цяла страна – обикновено Франция няма представител на тази фаза от турнира”, заяви Жардим, а относно самия сблъсък, както и за евентуалните съперници на полуфиналите наставникът на „монегаските” сподели:

„Резултатът можеше да е 5-3 или 6-3, защото и двата тима пропуснаха по няколко възможности за гол. Знаехме, че те ще оставят доста свободни пространства и се възползвахме от това. Изиграхме много солиден мач, контролирахме ситуацията и показахме желание. Винаги се стараем да отбележим нов гол, това е начинът ни на игра, това е в нашето ДНК. Със сигурност нашите съперници на полуфиналите ще искат точно ние да им се паднем на жребия, но нашата цел си остава да се насладим на този момент и да продължим да играем атакуващо, както винаги”, допълни още той.

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки