Орела започна чистка в Монтана

Атанас Атанасов извади двама чужденци от отбора, ще гледа мача с Верея от трибуните

Орела започна чистка в Монтана
Новият треньор на Монтана Атанас Атанасов-Орела набързо развъртя метлата на "Огоста". Той извади от състава за гостуването на Верея двама от чужденците - вратата бе посочена на черногорския вратар Неманя Счекич и на сръбския нападател Небойша Иванчевич. Мачът на стадион "Трейс Арена" е тази вечер от 20:00 часа. Аут от групата за срещата и е младият нападател Александър Веселинов.
 
Счекич бе титуляр в предишния двубой срещу Славия, в който Монтана водеше с 3:1, но падна с 3:4. След поражението нервите на част от играчите не издържаха и те се сбиха помежду си в съблекалнята, като дори се наложи да влиза полиция и да въдворява ред.
 
Атанас Атанасов ще трябва да разрешава и доста кадрови проблеми. Черногорският ляв краен защитник на Монтана Блажо Игуманович и френският централен бранител Бирахим Сар са контузени и пропускат гостуването в Стара Загора. Извън сметките на наставника е и опитният полузащитник Даниел Гаджев, който през седмицата се готвеше на облекчен режим заради травма на прасеца на десния крак. Сред 18-те за двубоя попадна младият бранител Марио Благоев, но той ще остане на пейката.
 
Монтана не успя да уреди Атанас Атанасов за мача с Верея - той все още не е картотекиран в БФС. Затова наставления от пейката ще дава помощникът Дилян Иванов, който остава в щаба и на новия наставник. Орела ще гледа двубоя от ложите на „Трейс арена", а от понеделник ще започне работа с тима и ще се опита да го вдигне за баражите за оцеляване в елита - Монтана е твърдо последен в група А на втората осмица.
 
Още вчера отборът замина за Стара Загора и снощи тренира на базата на Верея. Монтана ще се опита да се възползва от умората в състава на домакините, който в сряда изигра първи полуфинал за Купата на България (0:1 от Ботев). В момента тимът от "Огоста" е в серия от 6 загуби.
 
Треньорът на Верея Александър Томаш заяви, че тимът му няма да подценява срещата, въпреки че му предстои и полуфинал-реванш за Купата на България (тимът му загуби първия с 0:1 от Ботев Пд). Причината е, че Верея има шанс да заеме едно от първите две места в Група А на втората осмица, което ще гарантира оставане на тима в елита и ще му даде възможност да гони дори квота за Лига Европа.
 
"Мачът се явява много важен за нашия отбор. Концентрацията и мобилизацията ни трябва да бъдат на доста високо ниво, за да вземем максимума от срещата, което е и нашата цел. Монтана е отбор, който може да изненада всеки. След треньорската смяна футболистите на съперника ще са крайно мотивирани да се докажат. През последните месеци те чуха и прочетоха доста критики по свой адрес, в това число и от бившия им наставник (б.р. -Атанас Джамбазки), и със сигурност ще искат да ги опровергаят", каза специалистът.
 
"Това, което се случи в мача с Ботев за купата, се преглъща трудно. Но ние сме професионалисти и сме задължени да превключим доста бързо на тема първенство. Трябва да се представим максимално добре, за да продължим да преследваме целите, които сме си поставили в шампионата", завърши Томаш.
 
Вероятни състави:
 
Верея: Колев, Инкоом, Бандаловски, Зафиров, Здр. Илиев, Хасани, Г. Ангелов, Еуженио, Керкар, Йорданов, Г. Андонов
 
Монтана: Александров, Вияфани, Михов, Бамба, Васев, Дяков, Иванов, С. Георгиев, Ст. Петков, Генов, Сане
 

Рефер: Валентин Железов, Бургас 

Заги: Сега ще разчитаме на Левски

Треньорът на Славия коментира загубата от Крумовград

Станислав Генчев: Няма как да не съм доволен

„Показахме, че искаме в челната шестица“

Серкан Юсеин: Заслужено победихме Славия

„Още не е ясно, чакаме следващия мач на ЦСКА 1948“

Христо Янев: Надеждата остава, ще се борим

Треньорът на Ботев (Враца) призова за феърплей

Светльо Петров: Играхме силно, дори с човек по-малко

Треньорът на Етър коментира загубата във Враца

Левски ще реши бързо мача с Берое

Вижте подробности

Босът на Локо Сф: Какви италианци, какви нови собственици?

„Смешна работа! Стига фантасмагории“, отсече Иван Василев

ЦСКА показа уникални записки от равенството с Интер през 1967 година

Вижте ги

Себастиан Вия проговори за трансфер, иска най-доброто за Берое

Вижте интервю с новата звезда на старозагорци

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки