Сензациите в пресата: Баждеков работи надомно за Левски

Допинг ченгета дебнат „червените” и шампионите; Божилов май приключи със заралии

Сензациите в пресата: Баждеков работи надомно за Левски
Сензациите в българската спортна преса на 22 април 2017 г.:
 
„Тема Спорт”: Баждеков работи надомно за Левски
 
Константин Баждеков все още е на работа 6 Левски, показа проучване на "Тема Спорт". Бившият изпълнителен директор е с необявена длъжност от няколко месеца, когато неговият пост бе зает от тогавашния юрист на клуба Диана Иванова, а втори изпълнителен директор стана Красимир Иванов. За Баждеков бе пусната уж официална според някои медии информация, че е уволнен. Това стана, след като Националният клуб на привържениците с нарочна декларация поиска оставката му, както и тази на Диана Иванова. Искането бе подкрепено и от другата фенска организация Тръст "Синя България", която е и акционер в Левски с притежание на 10 процента от ценните книжа. От тогава случаят се потули, а от клуба отказват да коментират темата, нито пък обявяват официално каквото и да било. Оказа се обаче, че Константин Баждеков нито е уволняван, нито е съкращаван. Той не се появява в офисите на клуба на "Тодорини кукли", но продължава да
работи за сините от вкъщи. Според хора от клуба Баждеков е нещо като консултант и получава редовно месечните си трудови възнаграждения. А след като поотмине шумотевицата и феновете забравят за искането си, той вероятно отново ще се появи на "Герена". За последно Баждеков бе спряган за финансов директор на Локомотив Пловдив, но босът на пловдивския клуб Христо Крушарски отрече подобна възможност. Още повече че Баждеков няма как да работи на две места от една сфера. Висящ е въпросът и с Диана Иванова, която вече няма правата на изпълнителен директор, въпреки че на хартия все още заема този пост. Твърди се, че собственикът Спас Русев търси подходящ момент и деликатен начин да се раздели с дамата, която направи достатъчно гафове като служител на Левски.

 
„Меридиан Мач”: Допинг ченгета дебнат „червените” и шампионите
 
Секунди след срещата между ЦСКА-София и Лудогорец по двама футболисти от съперниците ще дадат допинг проверка. Това е рутинна процедура за повечето дербита в родния футбол и едва ли изненадва особено „червените" и „зелените".
 
Още повече, че Лудогорец бяха под постоянен мониторинг от УЕФА докато играеха в груповата фаза на Шампионската лига. След всеки един техен евромач по двама футболисти от състава на Георги Дерменджиев бяха тествани.
 
Преди години след среща на „Армията", само че между автентичния отбор и „орлите", с положителни допинг проби бяха уловени двама от титулярите на ЦСКА - капитанът Тодор Янчев и левият халф-бек Румен Трифонов. Те бяха наказани за по три месеца за своето провинение, а цялата отговорност пое бившият доктор на „армейците" Мирчо Крайнов.
 
От този скандален случай, станал през 2011 г., т. нар. „вампири" все по-често посещават двубои от родния елит, в които има сериозен залог. Утрешният на „Армията" реално не решава нищо за Лудогорец, но пък за домакините срещата е важна, защото те искат да изпреварят Левски за второ място.

 
„Меридиан Мач”: Божилов май приключи със заралии
 
Халфът Георги Божилов за втори път не попадна в групата на Берое за двубоите от първа лига и по всичко личи, че футболистът май изигра последния си мач за заралии при домакинството срещу Локомотив (Горна Оряховица). Тогава Божилов бе заменен още в 30-ата минута от Асен Георгиев, след като Иво Иванов беше изгонен.
 

Срещу Пирин и Нефтохимик Божилов не попадна дори в групата за тези мачове, а от клуба не са съобщили да има контузия. Както е известно, договорът му е до 31 май и по всичко личи, че няма да бъде удължен. Той беше привлечен на стадиона под Аязмото като свободен агент от Черно море през лятото на 2015 г. Другият сигурен напускащ е бразилецът Том.  

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки