Фиорентина съкруши тотално Интер след девет гола на "Артемио Франки" (ВИДЕО)

Виолетовите сипаха сол в раните на нерадзурите след дербито на Милано

Фиорентина съкруши тотално Интер след девет гола на "Артемио Франки" (ВИДЕО)

Фиорентина победи Интер с 5:4 в зрелище на "Артемио Франки" в мач от 33-ия кръг на Серия А и намали сериозно възможностите на нерадзурите за петото място в класирането, което дава право на участие в Лига Европа през следващия сезон.

Фио губеше с 2:1 до 63-та минута, но след това се вкараха общо шест гола, четири от които във вратата на Самир Ханданович.

Фиорентина започна по-активно срещата и на няколко пъти застраши Самир Ханданович. В 23-та минута Матиас Весино успя да открие, след като получи на скорост в наказателното поле и от мялък ъгъл успя да отбележи.  

Само шест минути по-късно обаче Иван Перишич изравни, след като центриране отдясно стигна до него около точката за дузпата и хърватинът заби топката на полу опразнената врата.

В 34-та пък Мауро Икарди направи пълен обрат, след като навлезе в наказателното поле и с хубав диагонален удар по тревата отбеляза за 2:1.

След почивката Фио отново показа по-добра игра и в 52-та минута стигна до възможност да изпълни дузпа. За нещастие, обаче Бернардески изъплни наказателния удар много несполучливо и Ханданович успя да спаси. Малко след това пък самият Бернардески бе заменен и получи бурни освирквания от Артемио Франки.

В 63-та минута обаче Виола започна обрата си, след като първо Астори отбеляза с глава след изпълнение на корнер, а само 60 секунди по-късно Весино стреля извън наказателното поле по диагонал и опъна мрежата на Ханданович за трети път.

В 70-та Бабакар реализира перфектна контраатака, като получи отляво и напредна в наказателното поле, където плъзна топката покрай Медел и стража на нерадзурите.

Въпреки опитите на Интер да наложи натиск срещу съперника, в 79-та минута Бабакар успя да наниже пети гол за виолетовите след нова бърза контраатака и прекрасно центриране на Салсидо отдясно. Повторенията обаче показаха, че нападателят на домакините е бил в лека засада.

в 85-та минута Бабакар излезе един на един срещу Миранда и пробва да оформи хеттрика си от разстояние, но топката излетя встрани от целта.

Две минути преди края на редовното време все пак Икарди успя да получи в наказателното поле и със завъртане успя да реализира за 5:3 с помощта на двете греди, а във втората минута на продължението аржентинецът отбеляза с глава от малкия пеналт и направи последните минути изключително напрегнати.

След нов корнер Брозович отправи мощен шут извън наказателното поле, но топката бе изчистена пред гол линията. Така Фиорентина събра 55 точки и вече е осми, докато Интер остава седми с пункт повече.

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки