ЦСКА с 15-и опит срещу Лудогорец

Армейците досега така и не са стигнали до победа в двубои­те с разградчани в елита

ЦСКА с 15-и опит срещу Лудогорец

ЦСКА и Лудогорец мерят днес сили за 15-и път в Първа лига. Армейците се изправят срещу най-неудобния си съпер­ник, като досега така и не са стигнали до победа в двубои­те с разградчани в елита. Ба­лансът на червените е 4 ра­венства и 10 загуби при 4:22 голова разлика!



Мачът от 20:00 часа на "Армията" днес дава надежди на ЦСКА, че ще се пребори с прокобата. Отборът набра скорост в плейофите, като тръгна с две победи в тях -над Черно море (3:1) и Локо Пд (2:1). Лудогорец е на дру­гия полюс след загуба от Дунав (0:1) и реми с Левски (0:0). Червените са в позитивно настроение след двата си по­редни успеха, а и в последни­те си мачове показват добра игра с доста голови положе­ния. Многото им пропуски обаче попречиха за по-изрази­телни успехи. ЦСКА пропиля чисти ситуации не само при успехите над Черно море и Локо Пд, но и в миналия мач с Лудогорец (0:2), а и в дерби­то с Левски (1:2).



Затова и изходът от сре­щата днес до голяма степен зависи от ефективността пред гола на армейците. Те създават ситуации, въпросът е дали ще ги вкарат. ЦСКА трябва да подобри рязко представянето си в този еле­мент и да бъде далеч по-убе­дителен пред вратата на съ­перника.



Преди 15-ия шампионатен сблъсък между червените и Лудогорец впечатление правят и някои любопитни факти. Единият е, че в срещите им в Първа лига дотук не е свирена нито една дузпа! За това спомогна и фактът, че от влизането на разградчани в елита до първия 11-метров наказателен удар срещу тях изминаха цели 72 мача.



Също така е интересно да се отбележи, че в последните 4 дуела между ЦСКА и Лудого­рец, армейците нито веднъж не са вкарали през първото полувреме. Двубоите от та­зи серия включват 0:4 в Раз­град на 4 април 2015 г., 0:0 в Борисовата градина на 9 май 2015 г. и двата мача този се­зон - 1:2 в Разград на 5 ноем­ври и 0:2 на "Армията" на 1 април. Последният случай, в който ЦСКА реализира през първите 45 минути, а и изоб­що поведе на съперника, бе на 22 ноември 2014 г. Тогава Александър Тунчев се разписа в 25-ата минута. Мачът за­върши 1:1, след като Еспиньо, директно от фаул в 37-ата, оформи крайния резултат.



Треньорът на ЦСКА Ста­мен Белчев днес ще може да разчита на оптимален съ­став, като единствено е на­казан резервният халф Симао. След контузия на върха на атаката се завръща Каранга. На линия също след травма е и Бумал. Чорбаджийски и Арсенио пък отново са на разпо­ложение след изтърпени нака­зания за натрупани картони. Очаква се Белчев да пусне Десподов и Кулма по двата флан­га на атаката, а Педро да действа зад нападателя Ка­ранга.



Наставникът на Лудогорец Георги Дерменджиев има зна­чително повече кадрови про­блеми. Според информация на "Тема Спорт" извън групата за мача с ЦСКА отново са останали Йордан Минев и Светослав Дяков. Крайният бранител не е в състава, тъй като е имал камъни в бъбре­ците и се възстановява. Дя­ков пък е настоявал да играе на "Армията", но е получил ка­тегорична забрана от меди­цинския щаб. Той скъса мускулни влакна в средата на март.



Отсъствието на Минев и Дяков означава, че Лудогорец ще излезе в трета поредна среща в елита след тези с Дунав и Левски без нито един българин в стартовия съ­став! Аут с травми са още вратарят Владислав Стоя­нов, Натанаел и Витиня. Това поставя Дерменджиев в си­туация без ляв бек и се очаква той отново да преквалифи­цира в тази зона Лукас Саша. Бразилецът игра като такъв и срещу Левски на 14 април. Централна двойка защитни­ци се очертава да са Моци и Паломино, а в средата на халфовата линия ще действат Кампаняро и Анисе. В атака няма да има изненади и Дер­менджиев ще заложи на каре­то, вкарало 51 гола в елита този сезон - Кешерю на върха на атаката (19 попадения), Марселиньо зад него (12) и Кафу и Вандерсон по крилата (имат по 10 гола).

Славия ще спре Крумовград за Топ 6

Вижте подробности

Ясен е окончателният капацитет на "Българска Армия"

Стадионът ще събира междъ 16 и 18 хиляди души

Александър Любенов: Грешките изграждат

Стражът на Локо София говори по няколко теми както на терена, така и извън него

Крумовград си хареса звезда на Ботев Враца

Браян Переа има 6 гола в 25 мача този сезон

Архитект Хаджиев: Този стадион ще е впечатляващо съоръжение

"Горди сме, че по-малко от година след представянето на проекта, вече текат дейности", заяви той

Снимат филм за най-великия голмайстор на Черно море

Идеята е на фен фракция Д'Ъртанян

Томаш изгуби трима за мача с ЦСКА 1948

Сериозни проблеми за Локо Пловдив преди мача в неделя

Лудогорец поздрави Кирил Домусчиев за рождения ден

"Най-доброто предстои", обещаха "орлите" на собственика си

Днес козирката на "Българска Армия" отива в историята

Събарянето на конструкцията ще започне в 10:00ч.

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки