Зидан съжалява: Трябваше да бъдем по-умни

Да натискаме с 10 души за трети гол е опасно и можеше да направим нещо друго, казва френската легенда

Зидан съжалява: Трябваше да бъдем по-умни

Треньорът на Реал Мадрид Зинедин Зидан критикува играчите си за твърде офанзивната игра в края на дербито с Барселона. „Кралете” изравниха с 10 души с гол на Хамес Родригес, но не се дръпнаха назад и получиха гол в последната минута на продължението, с който Лионел Меси спечели „Ел Класико” за каталунците за 3:2 с последния удар в мача.

„Не мога да съм щастлив. Разочаровани сме от резултата. Когато успееш да изравниш за 2:2 с 10 души, трябва да помислиш малко повече и да се защитаваш като отбор. Ние си помислихме, че можем да вкараме трети гол. След един тъч не бяхме на правилни позиции и тогава се случи, каквото се случи. Да натискаме с 10 души е опасно и можеше да направим нещо друго”, сподели разочарованият Зидан след дербито, което върна Барселона на върха в Примера, макар и с мач повече.

Марк-Андре тер Щеген завърши мача с 12 спасявания, което е рекорд за вратар на Барса в един мач от Ла Лига от сезон 2003/04 насам. Зизу се съгласи, че Реал е бил наказан за неумението да реализира головите положения, които създава.

„Създадохме много положения през целия мач, но така и не можахме да контролираме мача. Когато не убиеш мача, това може да се случи и се случи. Трябва да гледам мача пак, но не бих променил нищо. Меси направи разликата за неговия отбор. Той отбеляза два гола, но не е само Меси, ние не контролирахме добре мача в моментите, в които можехме да нанесем щети на нашия съперник. Не можем да сме щастливи, това е първото „Ел Класико” за мен у дома и резултатът е лош. Загубихме три точки, но има още много да се играе в първенството. Така или иначе нямаше да спечелил Ла Лига в този мач, но разбира се щеше да е по-добре да спечелим. Като цяло не заслужавахме да загубим, но във футбола е така. Сега трябва да мислим за следващия мач в сряда (бел. ред. гостуване на Депортиво Ла Коруня отново в Примера)”, коментира френската легенда.

Нови проблеми за Тонали и Нюкасъл

Разкриха още залози на халфа

Удар по Почетино преди рестарта

Бранителят получил удар в коляното

Окончателно! Алфонсо си тръгва от Байерн

Защитникът отказва да преподпише

Рома вече реши с кого ще замени Лукаку

Белгиецът почти сигурно няма да бъде откупен от Челси

Наполи бърза да подпише нов договор с Кварацхелия

Грузинецът има контракт до 2027г., но партенопеите искат да го задържат за още по-дълго

Байерн Мюнхен ще плати 12 милиона на Тухел

Баварците ще изплатят обезщетение на специалиста, въпреки раздялата по взаимно съгласие

Неймар говори с Лапорта за завръщане в Барселона

Договорът на Неймар с Ал Хилал е до лятото на 2025г

Интер си хареса звездата на Дженоа

Алберт Гудмундсон се представя отлично този сезон

Де Хеа отново е опция за Реал Мадрид

"Белия балет" ще търси нов вратар за новия сезон

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки