Луис Енрике: Меси е най-добрият в историята и много от успехите на Барса се дължат на него

Треньорът на каталунците посвети успеха в "Ел Класико" на феновете, които подкрепиха отбора в най-тежките мигове

Луис Енрике: Меси е най-добрият в историята и много от успехите на Барса се дължат на него

Треньорът на Барселона Луис Енрике отново сподели мнението си, че Лионел Меси е най-великият футболист в историята, след като отбеляза два гола за успеха с 3:2 над Реал Мадрид в „Ел Класико” на „Сантяго Бернабеу”. Победното попадение на Меи падна в последната 92-а минута с последния удар в мача.

„Меси е решаващ играч дори които вечеря у дома. Той е най-добрият футболист в историята, а аз съм гледал много футбол. Той вкара 500 гола и е огромно удоволствие за феновете на Барселона да виждат него като един от тях. Барселона е невероятен отбор от много години, но важна част от клубната история я има благодарение на Меси”, каза развълнуваният Луис Енрике след успеха.

Меси донесе успеха със своя гол №500 за каталунците и го отпразнува като свали фланелката си и я вдигна с номера и името към феновете на Реал Мадрид.

„Това обяснява колко е важен сезонът. Трябваше да се борим. Имаше много голови положения и за двата отбора и темпото беше много високо. Никой не се съмнява в потенциала на Реал Мадрид – един от най-добрите отбори в света, който продължава да печели титли. Те са много силни”, посочи Енрике.

Той посвети успеха и на феновете на Барселона след страхотната им подкрепа в средата на седмицата при отпадането от Шампионска лига от Ювентус.

„Мисля, че спечелихме, защото искахме да възнаградим поведението на феновете, нашите фенове след изравнителния гол на Реал Мадрид в 85-ата минута и подкрепата към нас, когато отпаднахме от Ювентус”.

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки