Венгер: Ще напусна... някой ден

"Един ден ще напусне и съм сигурен, че Арсенал винаги ще бъде велик клуб, на който всеки се възхищава"

Венгер: Ще напусна... някой ден

Арсен Венгер продължава да държи в неведение феновете на Арсенал по въпроса дали остава начело на клуба или напуска. Договорът на френския мениджър изтича в края на този сезон, а вчера той класира Арсенал за финала на ФА Къп с победа 2:1 след продължения над Манчестър Сити.

„Клубът е в много добро състояние. В много добра позиция сме като цяло, имаме силен отбор. Един ден ще напусне и съм сигурен, че Арсенал винаги ще бъде велик клуб, на който всеки се възхищава”, каза Венгер след драмата на „Уембли”.

„Когато гледаш трибуните, виждаш колко голям клуб е Арсенал. Щастлив съм, че нашите фенове могат да се приберат у дома щастливи. Минахме през много труден период и дадохме единен отговор”.

Венгер смени схемата и вече играе с трима в защита по примера на Антонио Конте, но пак вижда критици.

„Без значение какво правиш, хората казват „Защо не го направи по-рано?”. Винаги може да се разсъждава по два различни начина. Дадох повече сигурност на отбора с преминаването с трима в центъра на защитата. Допуснахме три гола като гости на Ливърпул, Уест Бромич и Кристъл Палас и трябваше да направим нещо. Взех някои тежки решения този сезон. Минахме през труден период, но моята работа е да намеря правилните решения”.

В сряда Арсенал играе с шампиона Лестър във Висшата лига.

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки