Конте: Челси е в преходен период на раздяла с големи играчи

Разделихме се с Иванович и Микел, през лятото ни напуска и Тери, те са писали историята на клуба, казва мениджърът

Конте: Челси е в преходен период на раздяла с големи играчи

Челси е в преходен период и се нуждае от нови попълнения, за да вдигне нивото, заяви мениджърът на Челси Антонио Конте. Лондончани имат огромни шансове за дубъл в Англия още в първия сезон на Конте, но той е убеден, че Челси тепърва ще жъне успехи.

Италианският специалист припомни, че двама основни играчи като Бранислав Иванович и Джон Оби Микел вече напуснаха "Стамфорд Бридж", а през лятото с клуба се разделя и дългогодишният капитан Джон Тери. 

"В момента Челси е в преходен период. Разделихме се с Иванович и Микел, а през лятото ни напуска и Тери. Говорим за играчи, които написаха историята на клуба. Сега трябва да им намерим равностойни заместници, с които да вдигнем още нивото", каза Антонио Конте.

Той вижда съществени разлики между сегашния състав и онзи, с който работеше сънародника му Карло Анчелоти на „Стамфорд Бридж”.

„Мисля, че в периода с Карло Анчелоти - а Карло е най-добрият италиански треньор, много го уважавам – той пристигна в Челси, когато те имаха наистина силен състав. Сега ние градим състав. Градим нещо важно, трябва ни време. Не е лесно, когато губиш големи играчи, но ние трябва да демонстрираме търпение, да изградим основите и да правим подобрения всеки сезон”.

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки