Ансамбълът: Отново слушахме химна, благодарим на всички българи

"Имаше ново изискване и съдиите не зачитаха две от най-оригиналните ни размени, наложи се да ги променим вечерта преди старта", разказа Весела Димитрова

Ансамбълът: Отново слушахме химна, благодарим на всички българи

Момичетата от националния ансамбъл по художествена гимнастика заявиха, че са доволни от представянето си на Световната купа в Ташкент и се надяват да продължат с доброто си представяне и по време на следващите състезания в Баку (28-30 април) и София (5-7 май).

От Узбекистан възпитаничките на Весела Димитрова се завърнаха със златен медал за съчетанието си с топки и въжета и две сребърни отличия - в многобоя и за композицията с обръчи.

"Доста сме доволни от представянето си. Отново слушахме химна и треньорките са доволни. Наложи се в последния момент да направим няколко промени, но бързо ги изработихме и ги показахме. Състезанието беше на доста високо ниво. Искаме да благодарим на всички българи, които дойдоха да ни подкрепят. Имахме голяма агитка. Надяваме се от тук нататък да имаме все повече такива състезания и да сме все по-добри", заявиха грациите, цитирани от bTV.

Треньорът Весела Димитрова разкри, че промените в композициите са били направени заради новия правилник и за да могат момичетата да получат по-висока оценка за своя труд.

"Имаше едно ново изискване, според което съдиите не зачитат две от нашите най-оригинални размени. Наложи се да ги променим вечерта преди старта. Имах притеснения, но момичетата играха много разумно и много умно. Справиха се. Всеки път се борим да играем хубаво, но не тръгваме за медал. Надявам се да успеем да задържим нивото и ако децата тренират така и са здрави, мисля, че можем да сме в топ отборите в света", каза Димитрова на летище "София".

Валентина Георгиева 15-а в квалификациите на греда

Вижте подробности

Ризов се размина с финала на пушка от 3 положения на СК в Рио

Българинът не успя да вземе олимпийска квота

Шефът на европейския хандбал: С нетърпение гледаме към България и Варна

Българите научиха съперниците си за предстоящите у нас две първенства по плажен хандбал

Нургюл Салимова с четвърто поражение в Торонто

Тя отстъпи с черните фигури на индийката Хумпи Конеру

Френски министър разкри дали откриването на Олимпиадата ще е на "Стад дьо Франс"

Вижте подробности

Изписаха от болница двукратен шампион на Тура

Вингегор под въпрос за обиколката на Франция

Франция и Германия приемат Световното по хандбал за мъже през 2029 година

Вижте подробности

Олимпийските игри тръгнаха с резервния огън

Вижте защо

Ново уникално постижение на Петър Стойчев

Остават още четири маратона, закани се плувецът

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки