Камата: Бог Меси е най-великият футболист в историята

„Рамос опита да го контузи, което е обида за световния футбол и не отива на голям играч”

Камата: Бог Меси е най-великият футболист в историята
Сериозна работа чакаше Христо Стоичков в понеделник вечер. Кавалерът на „Златната топка“ трябваше да прибира един куп басове из кулоарите на телевизионния гигант „Унивижън“.

„Направо не знам как ще насмогна – през смях заяви Камата, който коментира мача между „Барса“ и „Реал“. – Нямам търпение да видя нашия продуцент Едгар Мартинес. Стригал съм го, боядисвал съм му главата в цветовете на „Барса“… Какво ли не съм го правил и затова сега дори аз не знам какво ще му се случи.“

Веднага след това Стоичков започна сериозен анализа си на един от най-великите „Ел Класико“ в историята:

„Страхотен двубой и за двата отбора – рече Кавалерът на „Златната топка“, цитиран от „Труд”. –Очевидно „Реал“ играеше с по-голямо притеснение. В Мадрид знаеха, че загубата може да им струна титлата. Сега вече го чувстват. А „Барса“ нямаше какво да губи. Излезе за да победи. Това е защото ние сме „Повече от един клуб“. И това реално не е слоган. Това е реалността. Това е духът на великия Йохан Кройф, който във времето вкара в „Барса“ кодът на победата."

"Разбира се, всеки може да падне. Въпросът е да си силен и да станеш веднага, както го направи „Барса“. Видя се, че „Ювентус“ е затворена страница. Защото във футбола е така – може да играеш добре и пак да загубиш. Но видяхте ли? По никакъв начин не се почувства промяна на стила, няваше и проблеми с настроението и мотивацията. Няколко дни се наслушах на стотици фалшиви разбирачи как ерата на „Барса“ била свършила. Отписаха всички футболисти. Голяма глупост, дами и господа! Критикуваха, анализираха, прогнозираха и … накрая станаха за смях."

„Всички тези „анализатори“ бяха забравили за Господ. Да, точно за него. За Лионел Меси. За най-великия футболист в историята. На нас ни остава привилегията да го гледаме и да му се възхищава. Меси е марка за класа. Неповторима и вечна. Вече има 500 гола за „Барселона“, което е уникално постижение. С този мач Лео е големият фаворит и за „Златната обувка“ за голмайстор №1 на европейския футбол, а и за Златната топка.”

„Не ми хареса отношението на „Реал“. Понякога може играта ти да не върви, но не трябва да целиш да контузиш съперниците. Ако си силен, излез и спечели. Това е професионализмът. Не мога да повярвам, че капитанът на националния отбор на Испания и „Реал“ Серхио Рамос може да се опитва да контузи съперника. Обида е за световния футбол. Болно ми е. Не отива на голям футболист да го прави.”

„Меси показа на Мадрид как се печелят големи дербита. Съжалявам за Кристиано Роналдо, но ми се видя много тих в дербито. Лео е доказа, че не само е голмайстор №1 на Мача на мачовете, но и негов властелин.”

„До края на сезона „Барса“ няма да загуби мач. Победата на „Сантяго Бернабеу“ ще даде много сила на отбора. А пред „Реал“ са дуели с „Валенсия“, „Севиля“, два полуфинала за Шампионската лига… Да му мислят те. Ако ги вземат, браво – шампиони ще са. Но за финал искам да кажа едно – в неделя вечер някои излязоха за корида, но въпреки това Цар Футбол тържествува!“

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки