Сензациите в пресата: Янев си тръгва от Нефтохимик при изпадане

Белия оставя Виана на пейката в реванша с Верея, Берое взима Сергей Георгиев и още…

Сензациите в пресата: Янев си тръгва от Нефтохимик при изпадане

Сензациите в пресата днес, вторник, 25 април 2017 година:

„Тема спорт”: Берое взима Сергей Георгиев
Старши треньорът на Берое Ферарио Спасов вече е започнал работа по селекцията. Наскоро Феро е имал среща с ръководството на заралии, което му е гарантирало, че ще води тима и през следващия сезон. Селекцията до голяма степен ще зависи от това дали зелено-белите ще могат да се преборят за място в Лига Европа, като спечелят баража с третия или четвъртия В първата шестица. За целта Берое трябва да за завърши седми. Спасов проявява сериозен интерес към атакуващия халф на Монтана Сергей Георгиев. Договорът му с монтанчани изтича през лятото и той става свободен агент, Феро познава отлично качествата на Георгиев, когото привлече на стадион "Огоста" през 2014 година, когато тимът бе в Б група и спечели промоция за елита. 24-годишният юноша на Левски и Елит Сф дойде в Монтана от Банско. През настоящата кампания той има 28 мача в Първа лига, в които вкара само веднъж, но се отчете с 6 асистенции. Привличането на централен нападател пък ще е приоритетът в лятната селекция на Берое. Както е известно, Жуниор Мапуку има предложение от испанския Елче. Той е желан и от Левски. Георги Божилов е с изтичащ договор, а Радослав Кирилов е под наем в тима от италианския Киево и след края на сезона ще се завърне там. Така реално заралии ще останат само с финландеца Салмикиви. СНЦ "Национален фен клуб Берое Стара Загора" пък призовава всички фенове да подкрепят любимия отбор при гостуването на Локо ГО. Двубоят е в събота от 20:00 часа. Цената на екскурзията е 5 лева за всички привърженици. Автобусите ще потеглят в 16:00 часа в деня на срещата от стадион "Берое".

„Тема спорт”: Белия оставя Виана на пейката в реванша с Верея

Звездата на Ботев Пловдив Фернандо Виана ще остане на пейката в полуфинала-реванш за Купата на България срещу Верея. Жълто-черните спечелиха първата среща с 1:0 като гост на "Трейс Арена", а утре посрещат съперника в Коматево. Сблъсъкът е от 18:00 часа и ще бъде предаван пряко по Диема Спорт 2. Бразилецът Виана игра на инжекции в Стара Загора. Той има проблеми с пръст на крака. Бразилецът пропусна гостуването на Славия през уикенда заради наказание. Въпреки това състоянието му все още не е оптимално. В негово отсъствие Омар Косоко направи много силен мач на върха на атаката. На националния стадион бившият футболист на ЦСКА и Литекс вкара два гола в мрежата на Георги Петков. Затова и треньорът Николай Киров-Белия възнамерява да го ползва именно там срещу Верея. А Виана ще остане на пейката. Бразилският нападател започна много силно пролетта. В осем шампионатни двубоя той вкара 4 гола. Напоследък обаче формата му спадна, защото той е преследван от здравословни проблеми. Очаква се зад изнесения напред Косоко да действат Тодор Неделев, Бризола и Антонио Вутов. Лекарският щаб на Ботев Пловдив пък не успя да възстанови за реванша с Верея Крум Стоянов. Бранителят ще бъде най-рано готов за игра за визитата на Монтана. Жълто-черните гостуват на последния в класирането в Група А на втората осмица в неделя, 30 април, от 17:45 часа в Ловеч.


„Тема спорт”: Янев си тръгва от Нефтохимик при изпадане

Неясното бъдеще около Нефтохимик притеснява сериозно старши треньора Христо Янев, разбра "Тема Спорт". След равенството с Берое наставникът заяви, че има какво да каже, но не бил дошъл моментът. Според запознати Янев ще си тръгне от "Лазур", ако отборът изпадне във Втора лига, каквато реална възможност съществува. "За визията на клуба трябва да попитате хората, които го управляват. Ние правим всичко възможно отборът да остане в Първа лига. Ще се въздържа от повече коментари",  каза тогава бившият треньор на ЦСКА. Тогава и почти всички водещи играчи ще го последват -Галин Иванов, Мариян Огнянов, Венци Христов, Ангел Грънчов, Николай Дюлгеров. Последният заяви преди дни, че ръководството е дало уверение на играчите, че всичко ще е наред. Нафтата е в затруднено финансово положение, като не е ясно дали Бошнаков ще продължи да издържа клуба и в каква степен. Той се надява на по-сериозна помощ от общината.

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки