Атлетико направи куп пропуски и бе наказан от Виляреал (ВИДЕО)

"Жълтата подводница" взе трите точки след 1:0 на "Висенте Калдерон"

Атлетико направи куп пропуски и бе наказан от Виляреал (ВИДЕО)

Виляреал излъга с 1:0 Атлетико Мадрид при гостуването си на „дюшекчиите” в междинния 34-ия кръг в елита на Испания. Това е и втора загуба за футболистите на Диего Симеоне от този съперник за сезона, след като на 12 декември миналата година столичани отстъпиха с 0:3. Атлетико контролираше събитията на терена през по-голямата част от двубоя, но не успя да се възползва от шансовете си, това обаче направи Виляреал и с попадение на резервата Сориано записа нови три точки в актива си.

Срещата очаквано започна с надмощие на домакините, като опасностите пред вратата на Виляреал не закъсняха, но вратарят на „жълтата подводница” Андрес Фернандес се превърна в герой за своя тим и запечата вратата си, отбивайки всички удари на „дюшекчиите”.

В 12-ата минута  Кореа пробва удар извън пеналта, но вратарят успя да отклони, Гризман с усилие задържа до аутлинията и центрира за Саул, който нанесе удар с глава, но право в ръцете на стража.

В 32-ата Рукавина „увисна” при пас за Гризман, нападателят обаче би в обсега на вратаря, а при последвалата добавка на Гайтан отново Фернандес имаше решаваща намеса и отклони в корнер.

Страхотните изяви на Фернандес продължиха и след почивката, като в 53-ата Гайтан бе изведен сам срещу вратаря, но не успя да зарадва феновете на „Висенте Калдерон” и ударът му бе париран.

В 78-ата резервата Сориано можеше да накаже пропуските на домакините, но ударът му бе спрян от Годин. Четири минути по-късно обаче гостите стигнаха до попадение.  Грешка на Филипе Луиз доведе до пробив на Бакамбу отдясно, последва центриране и Сориано бе на точното място, отклонявайки в мрежата за 0:1, което бе и крайният резултат от двубоя.

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки