Айнтрахт показа на Борусия (М) как се бият дузпи и е на финал за Купата (ВИДЕО)

Полуфиналът завърши 1:1 в редовното време, тимът от Франкфурт чака Байерн или Борусия (Д)

Айнтрахт показа на Борусия (М) как се бият дузпи и е на финал за Купата (ВИДЕО)

Айнтрахт се класира за финала за Купата на Германия след победа при дузпите в полуфинала срещу Борусия Мьонхенгладбах. В редовното време двата тима си отбелязаха по един гол и вкараха мача в продължения, които бяха последвани от дузпи. Гостите показаха повече точност при 11-метровите удари и са на крачка от триумф в надпреварата.

Айнтрахт откри резултата след четвърт час игра, а автор на гола бе Тавата. Тимъти Чандлър центрира отдясно за израелския играч, който с мощен фалцов удар с левия крак прати неспасяемо в горния десен ъгъл.

В добавеното време домакините стигнаха до изравняване. Андре Хан отклони с глава за Хофман, който на ръба на засадата прати в мрежата на Айнтрахт за 1:1.

След почивката преобладаваха единоборствата и до нови попадения не се стигна, а мачът влезе в продължения.

В 98-ата минута Хан можеше да вкара втори гол за Айнтрахт, но от малка дистанция не показа точност, така всичко трябваше да се реши след изпълнение на дузпи.

Двата тима показаха безпогрешност при първите шест дузпи, след което последваха пропуските. Кристенсен пропусна за Борусия, а веднага след това същото направи и Варела. Последва нов пропуск, този път от Соу, за да дойде точното изпълнение на Хъргота, с което класира Айнтрахт за финала за Купата на Германия, където ще срещне победителя от Байерн Мюнхен – Борусия Дортмунд.


ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки