Шефът на съдиите: Няма причина да накажем Апостолов

Ситуацията за дузпата е отговорност на асистента, посочи Петър Петров

Шефът на съдиите: Няма причина да накажем Апостолов
Главният съдия на мача ЦСКА - Лудогорец Стефан Апостолов е получил единодушно добра оценка от дисциплинарния контрол за своите отсъждания. Това обяви пред "Тема Спорт" председателят на Съдийската комисия на БФС Петър Петров. Евентуално наказание може да получи единствено тъчреферът Димитър Стоилов, който е сигнализирал за дузпа в полза на ЦСКА.
 
"Главният съдия Стефан Апостолов е получил добра оценка от Съдийската комисия, съдийския наблюдател, както и от съветника на президента на БФС - Марк Бата, който ми изпрати имейл. Няма причина да бъде наказван. Що се отнася до ситуацията, при която бе отсъдена дузпа за ЦСКА - успоредната линия на наказателното поле е приоритет на страничния съдия и той казва дали е вътре или вън нарушението. Отговорността я носи асистент едно. А всички от дисциплинарния контрол заставаме зад главния съдия. Иначе, ако тръгна да ви обяснявам картон по картон, направо може цяла страница да ми дадете", коментира Петров.
 
"Допусната е грешка от гледна точка на това, че нарушението започва метър или половин метър преди наказателното поле. Но това е толкова спорно... Гледам го по 50 пъти и даже виждам едно малко задържане на топката между ръката и хълбока на Паломино... Но хайде - приемаме, че е грешка. Да видят, че се греши и за едните, и за другите. След като страничният съдия е казал, че ситуацията е "Вътре", главният рефер не може да го пренебрегне. Това е все едно да търсим отговорност на главния съдия за това дали има засада, или не", добави Петров.
 
Той уточни, че съветникът по съдийските Въпроси Марк Бата няма да присъства на вечното дерби заради ангажименти в УЕФА. "Не мога да коментирам кой ще е рефер на вечното дерби, моля ви не ме питайте", каза още Петър Петров.

 

Заги: Сега ще разчитаме на Левски

Треньорът на Славия коментира загубата от Крумовград

Станислав Генчев: Няма как да не съм доволен

„Показахме, че искаме в челната шестица“

Серкан Юсеин: Заслужено победихме Славия

„Още не е ясно, чакаме следващия мач на ЦСКА 1948“

Христо Янев: Надеждата остава, ще се борим

Треньорът на Ботев (Враца) призова за феърплей

Светльо Петров: Играхме силно, дори с човек по-малко

Треньорът на Етър коментира загубата във Враца

Левски ще реши бързо мача с Берое

Вижте подробности

Босът на Локо Сф: Какви италианци, какви нови собственици?

„Смешна работа! Стига фантасмагории“, отсече Иван Василев

ЦСКА показа уникални записки от равенството с Интер през 1967 година

Вижте ги

Себастиан Вия проговори за трансфер, иска най-доброто за Берое

Вижте интервю с новата звезда на старозагорци

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки