Герой от САЩ’94 лице на Milan Junior Camp Бяла 2017

Първият камп на италианския гранд по родното Черноморие ще се проведе от 1 до 6 август в град Бяла

Герой от САЩ’94 лице на Milan Junior Camp Бяла 2017
Героят от САЩ’94, човекът, без чието виртуозно центриране Йордан Лечков не би отбелязал един от най-великите голове в историята не само на българския футбол, но и на световните първенства – Златко Янков, ще бъде официалното лице на Milan Junior Camp Бяла 2017. Първият камп на италианския гранд по родното Черноморие ще се проведе от 1 до 6 август в град Бяла, област Варна, като и тази година специалисти от академията на „росонерите“ ще подготвят деца на възраст между 5 и 17 години.
 
Златко Янков е име, което не се нуждае от представяне. Роденият на 7 юни 1966 година в Бургас дефанзивен полузащитник прави първи крачки в най-великата игра в местния Нефтохимик. Впоследствие кариерата му преминава през другия бургаски клуб – Черноморец, Левски, Реал Валядолид, Левски, германския Юрдинген и турските Бешиктакш, Аданаспор, Ванспор и Генчлербилиги. Прекратява кариерата си през 2003-а като футболист на Нафтекс. 
 
Янков е трикратен шампион на България с Левски (1993, 1994 и 1995 г.), както и три пъти носител на Купата на страната със „сините“ (1991, 1992 и 1994 г.). На „Герена“ бургазлията записва 167 мача и 23 гола във всички турнири. В „А“ група пък има 240 мача и 26 гола. През 1998 година вдига Купата на Турция с цветовете на Бешикташ.
 
Най-големият си успех вече настоящият треньор в школата на ФК Черноморец 1919 постига през лятото на 1994-а с националния отбор на България. Янков е неизменна част от титулярния състав на „трикольорите“, които достигат до историческото четвърто място на Мондиала в Щатите. Нещо повече, именно той е човекът, с чиято помощ Йордан Лечков реализира фамозен гол с плонж във вратата на Германия и прати България за първи и единствен път на полуфинал на световно първенство. Златко е част от състава на „лъвовете“ на Евро’96 в Англия и Мондиал’98 във Франция. С националната фланелка записва 80 мача и отбелязва 4 гола.
 
Припомняме, че записванията за първото издание на Milan Junior Camp по родното Черноморие вече започнаха. От 1 до 6 август град Бяла, област Варна, ще бъде домакин на събитието, което ще събере на едно място треньори от академията на седемкратния европейски клубен шампион и деца на възраст между 5 и 17 години, чиято любов към футбола ще им даде възможност да се докоснат до енигматичния тим от „Сан Сиро“.
 
С участието си в лагера край морето децата не само ще се потопят в атмосферата, но и ще усетят магията, витаеща около един от най-успешните клубове в световен мащаб. Те ще имат редкия шанс да тренират цяла седмица под ръководството на висококвалифицирани специалисти от школата на „росонерите“, облечени изцяло в оригиналните цветове и екипировка на италианския гранд.
 
Нещо повече, някои от най-добрите деца не само ще изживеят незабравими шест дни на Българското Черноморие, но и ще получат възможността да вземат участие във финалния Milan Junior Camp Day в Милано. Италианският екип треньори ще избере най-талантливите участници и ще им предостави уникалния шанс да посетят тренировъчната база „Casa Milan”, да изгледат на живо двубой на „росонерите“ на „Сан Сиро“, както и лично да се запознаят с някои от играчите на първия отбор.

 

Милан ще избира между доста имена за нов треньор

Вижте и някои от кандидатите за поста

Пиоли с два мача, за да запази поста си в Милан

Треньорът на тима е получил ултиматум от ръководството

Леверкузен продава голмайстора си на Милан за 50 милиона евро?

Виктор Бонифас е обект на интерес от страна на "росонерите"

Милан се справи с лекота с 10 от Лече и стигна до класически успех (ВИДЕО)

"Росонерите" стигнаха до убедителна победа с 3:0

Арсенал, Челси и Милан влизат в битка за голмайстора на Спортинг (Лисабон)

Виктор Гьокереш е оценяван на 50 милиона евро

Милан със сериозни колебания за Лука Йович

"Росонерите" не са решили какво да правят със сърбина

Байерн (Мюнхен) може да се опита да привлече Тео Ернандес през лятото

Баварците са го набелязали за заместник на Алфонсо Дейвис

Милан иска Тиаго Мота за наследник на Пиоли

Специалистът до момента върши отлично работата си

Милан би Наполи на "Сан Сиро" след десетилетие (ВИДЕО)

Тео Ерандес герой, "росонерите" плътно зад Юве

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки