Борусия Дортмунд направи голям обрат на "Алианц Арена" (ВИДЕО+СНИМКИ)

"Жълто-черните" разрушиха хегемонията на Байерн на домашната сцена и ще играят финал с Айнтрахт (Франкфурт)

Борусия Дортмунд направи голям обрат на "Алианц Арена" (ВИДЕО+СНИМКИ)

Борусия Дортмунд отстрани Байерн Мюнхен във втория полуфинал за Купата на Германия след забележителен мач с два пълни обрата и победа за „жълто-черните” с 3:2 на „Алианц Арена”. Това бе първа загуба за Байерн в турнира от 2015-а година насам, когато пак Дортмунд спечели с дузпи в дома на баварците. На финала Борусия Дортмунд ще спори за трофея с Айнтрахт (Франкфурт), който победи с дузпи като гост Борусия Мьонхенгладбах.

Анчелоти направи три промени, а Тухел – четири, след тежките мачове и за двата тима в Бундеслигата през уикенда.

Темпото беше вихрено от първата минута. Обамеянг направи първия пропуск, а Байерн упорито протестираше за дузпа след удар на Тиаго, но топката срещна ръката на Вайгъл едва след рикошет в тялото му и затова съдията не посочи бялата точка.

В 19-ата минута Рафаел Герейро пресече лош пас назад на Хави Мартинес, вратарят Свен Улрайх успя да отбие до напречната греда, но Марко Ройс беше на точното място да направи добавка на празна врата за 1:0. Улрайх пази на мястото на контузения Мануел Нойер, който пропуска всички мачове до края на сезона.

Байерн отговори бързо и в 28-ата минута Шаби Алонсо центрира от корнер, а Хави Мартинес се реваншира за грешката при първия гол и с глава изравни през краката на стража Роман Бурки – 1:1.

Рафаел Герейро опита да изненада Улрайх от пряк свободен удар, докато съдията си говореше нещо с хората в стената на Байерн и успя, но качи топката върху мрежата.

Кастро се хвърли безстрашно и отби бомбата на Видал над целта, а Хави Мартинес беше много близо до втори гол с глава след корнер, но нацели гредата.

Натискът на Байерн доведе до заслужен обрат още преди почивката. Шаби Алонсо пусна пас над защитата за Рибери, който намери централния защитник Матс Хумелс и той наказа бившия си клуб без колебание с точен шут на първа греда – 2:1.

В добавеното време Левандовски беше изведен сам срещу вратаря и Бурки остави гостите в мача със спасяване един на един.

Втората част започна с тотален контрол на Байерн, но лошо първо докосване провали Левандовски, а Робен надбяга двамата последни защитници, но Бурки разгада техничното му копване и спаси.

Бурки сгреши с пас и се наложи Бендер да избива от голлинията удара на Робен, топката срещна гредата и не мина зад голлинията.

Дортмунд устоя  на бурята и дочака своите минути. В 69-ата Усман Дембеле центрира идеално на далечната греда за Пиер-Емерик Обамеянг, който на празна врата не сбърка с глава за 2:2.

Двата отбора бяха играли продължения в последните три случая, когато се срещаха за Купата, но тази вечер Борусия не позволи да се стигне дотам със забележителен втори пълен обрат в мача. При брилянтна контра в 74-ата минута Марко Ройс получи в центъра и пусна за Дембеле вдясно, а младияр французин финтира Алаба и после вкара високо с помощта на напречната греда за 3:2.

Робен опита да вкара мача в продължения с марковото си навлизане от фланга към наказателното поле, но мерникът леко му изневери и Байерн се сбогува с мечтите за нов домашен дубъл.

Кансело може да продължи кариерата си в Саудитска Арабия

Вижте подробности

Вратарят на Байерн Нойер ще пропусне дербито срещу Дортмунд

Вижте подробности

Полицейска акция срещу уредени мачове в Сервена Македония

Органите на реда са влезли във Футболната федерация на Македония

Върнаха гостуващите фенове за дербито Селтик - Рейнджърс

Гостуващите фенове бяха забранени дълги години в дербито на Шотландия

Мениджърът на Нюкасъл защити Тонали

Еди Хау коментира информацията, че италианецът може да получи още едно наказание за залози

Алегри: "Във футбола се броят резултатите"

Вижте подробности

Алонсо реши: Остава в Байер Леверкузен

Специалистът ще може да бъде откупен срещу 15 милиона през 2025г.

Кимих иска да види новия треньор преди да преподпише

Договорът на играча изтича през лятото

Реал Мадрид представя Мбапе през август?

Церемонията може да се отложи заради Евро 2024 и Олимпиадата

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки