Депортиво влезе в ролята на боксова круша на Реал (ВИДЕО)

"Кралския клуб" спечели с 6:2 гостуването в междинния кръг

Депортиво влезе в ролята на боксова круша на Реал (ВИДЕО)

Реал Мадрид спечели с лекота гостуването на Депортиво Ла Коруня в междинния 34-и кръг на Испания, като записа разгромното 6:2 на „Мунисипал де Риасор”. Така „кралския клуб” отново се изравни с Барселона по точки, но е с двубой по-малко от каталунците.Депортиво пък е опасно близо до зоната на изпадащите с 31 точки на 16-о място.

Зинедин Зидан даде почивка на Кристиано Роналдо за днешния двубой, а Гарет Бейл не бе напълно възстановен, освен това французинът остави на резервната скамейка Карим Бензема и Лука Модрич, които така и не влязоха в игра. Това обаче въобще не повлия на резултатността на столичани, които започнаха двубоя ударно с гол в 1-ата минута на Алваро Мората.

Положенията следваха едно след друго пред вратата на Депортиво, а гредата на два пъти спаси домакините в първите 20 минути на срещата.

Асенсио  показа отлична техника и се промуши между няколко бранители на Депортиво, но завършващият удар не бе с нужната класа и вратарят улови, а две минути по-късно след страхотен удар на Иско от дистанция топката облиза гредата.

В 11-ата Мората пропусна да удвои, а малко по-късно Асенсио стреля в гредата.

Добра игра на Ковачич в дефанзивен план доведе до контра на Реал в 14-ата, хърватинът пусна за Лукаш Васкес надясно, който намери Хамес Родригес в пеналта и колумбиецът отклони точно за 2:0.

В 32-ата Мората направи невероятен пропуск от точката на дузпата, като нападателят имаше време дори да спре и да си нагласи кълбото, но би много слабо и вратарят парира.

В една от малкото си атаки в 34-ата домакините намалиха изоставането. При центриране отдясно Какута овладя в пеналта и подаде за Андоне, който не разпечата мрежата на мадридчани.

Попадението даде импулс в играта на Депортиво и в 39-ата Гил шутира извън пеналта, но Кико Касия с плонж изби. Доброто спасяване на Касия можеше да бъде забравено няколко минути след това, коагто при центриране вратарят на Реал не се намеси подобаващо и топката мина опасно близо до гредата.

В 44-ата Лукас Васкес вкара третия гол във вратата на Депортиво, като голяма заслуга за попадението имаше Иско, който успя да задържи топката въпреки геройските усилия на няколко бранители.

Сценарият от първото полувреме се повтори и след почивката, като паднаха нови четири гола – три в мрежата на Депортиво и един във вратата на Реал.

В 66-ата нова многоходова комбинация на Реал завърши с гол. Мората бе изведен сам срещу вратаря, но Лукс се хвърли с шпагат и забави нападателя, който след като овладя отново пусна за влизащия Хамес Родригес, като колумбиеца вкара за втори път в мача.

Иско увенча добрата си игра с гол в 77-ата, а Йоселу намали на 2:5 в 84-ата. Крайното 2:6 оформи резервата на Реал Касемиро в 87-ата минута.


ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки