Сензациите в пресата: Гриша Ганчев надъхва „червените” в петък, Белчев се колебае за един пост

Четвъртфиналист за ЛЕ готви оферта за Кафу, мъгла в Берое за играчите с изтичащи договори, Воин Войнов треньор само на хартия, предлагат Лукин на Херо и още…

Сензациите в пресата: Гриша Ганчев надъхва „червените” в петък, Белчев се колебае за един пост
Сензациите в пресата днес, четвъртък, 27 април 2017 година:

„Тема спорт”: Четвъртфиналист за ЛЕ готви оферта за Кафу
Белгийският гранд Андерлехт може да привлече бразилската звезда на Лудогорец Кафу. Представител на клуба е бил на дербито с ЦСКА на "Армията" (1:1). Очаква се в най-скоро време четвъртфиналистът за Лига Европа да излезе с конкретна оферта за играча. На 1/4-финалите Андерлехт отпадна от Манчестър Юнайтед. Преди дни президентът на разградчани Александър Александров категорично заяви, че цената на бразилеца е 12 милиона евро. Интересът към него е доста сериозен. Наскоро той е попаднал в полезрението и на новака във Висшата лига Брайтън. Желан е още от Уест Хем, Евертън, Лацио и др. През зимата обаче нито един клуб не извади повече от 8 милиона евро, които се сториха малко за шефовете на Лудогорец.
 
„Тема спорт”: Пълна мъгла в Берое за играчите с изтичащи договори

Пълна мъгла цари в Берое по отношение на играчите с изтичащи договори. Контрактите им са до 31 май и все още няма яснота дали ще им бъдат предлагани нови и кога. Старши треньорът на заралии Ферарио Спасов вече гласно обяви, че не знае какво ще прави, ако тимът се класира на бараж за Лига Европа, който ще е на 4 юни. Преди дни един от играчите с изтичащ договор - десният халф-бек Атанас Зехиров, е бил на среща с ръководството с един-единствен въпрос: какво правим с договорите. Отговор защитникът не е получил. Било му е казано само, че развитие ще има по-нататък и че всичко зависело от хората от високите етажи на клуба. Играчът вече имал предложения от един роден и един чуждестранен клуб. С изтичащи контракти са още Венцислав Василев, Веселин Пенев, Георги Божилов и Жуниор Мапуку. Последният има оферта от испанския втородивизионен Елче, като е желан от БАТЕ Борисов и Левски. Под наем при заралии са крилата Антон Карачанаков и Радослав Василев, съответно от Краковия Краков и Киево. Така че тяхното участие в евентуален бараж също е под въпрос, ако няма постигната договорка с клубовете им. Реално седем човека може да не останат под Аязмото през следващия сезон. В събота от 20:00 часа Берое гостува на Локомотив Горна Оряховица. На старта на битката в група Б на втората осмица заралии паднаха у дома с 2:3 от железничарите. До края на възпитаниците на Ферарио Спасов предстои ново гостуване - на Пирин Бл, и домакинство на Нефтохимик в последния кръг. "Предстоят още две гостувания и ще ги посрещнем малко по-спокойно. Вярвам, че ще направим всичко възможно да спечелим до края каквото ни предстои", коментира старши треньорът Ферарио Спасов.

„Тема спорт”: Гриша Ганчев надъхва играчите в петък
Финансовият благодетел на ЦСКА Гриша Ганчев най-вероятно ще надъха лично играчите преди третото вечно дерби за сезона. Той планира да посети последната тренировка в навечерието на сблъсъка - в петък следобед в Панчарево. Ганчев ще изгледа заниманието и ще мотивира отбора, който все още търси първи успех този сезон в дербитата. Армейците не успяха да победят нито Левски (1:1 и 1:2), нито Лудогорец (1:2, 0:2 и 1:1). Ганчев също така е чакан на сблъсъка в събота, като, ако присъства, той ще заеме място 8 специалната ложа в сектор В, където ще бъдат настанени представителите на ръководството на ЦСКА. На дербито се очакват и доста скаути, които следят редица играчи на ЦСКА - Недялков, Чорбаджийски, Десподов, Арсенио, Бумал, Кулма... Представители на поне 5 чуждестранни клуба ще дойдат за синьо-червения сблъсък в събота.

„Тема спорт”: Белчев се колебае за един пост
Треньорът на ЦСКА Стамен Белчев все още не е решил на 100% на кои 11 ще заложи като титуляри в дербито. Състоянието на Петрус Бумал остава неясно засега. Вариант за негов заместник е Кристиян Малинов, а Давид Симао също може да е в стартовия състав, ако камерунският халф не се възстанови. Ако допуснем, че Бумал все пак ще бъде на линия, то дилемата относно титулярите на ЦСКА остава само една. Колебанията са свързани с офанзивното каре. Безусловни в него изглеждат Десподов и Кулма, които правят силни мачове в последно време и видимо се намират във форма, Фернандо Каранга също изглежда сигурен за върха на атаката. Така остава лека въпросителна относно футболиста, който ще действа зад централния нападател. Опциите са две - Арсенио, който се представи слабо срещу Лудогорец, и сънародникът му Руй Педро. Дилемата кой от тях да започне 8 събота ще бъде решена след тренировката в петък.
 
„Тема спорт”: Предлагат Лукин на тима на Херо

Мениджърите на Сърджан Лукин явно не са доволни от предложението, което Левски е отправил до румънеца за удължаване на договора. Настоящият контракт на централния защитник със сините изтича с края на първенството. В момента шефовете на столичани се опитват да задържат играча, защото треньорът Николай Митов го иска в състава и за следващия сезон. Представители на бранителя обаче вече го предлагат на чужди клубове. Това не е проблем, тъй като от 1 януари насам Сърджан може да преговаря с който и да е тим, в който да премине след края на кампанията като свободен агент. Един от отборите, с които са се свързали агенти на играча, е казахстанският Иртиш. На този тим в момента треньор е бившият наставник на сините Димитър Димитров. Към момента обаче клубът на Херо не може да си позволи услугите на Лукин, който е пожелал годишна заплата в размер около 200 хиляди евро - подобна сума прибира и на „Герена". Сърджан е един от най-скъпоплатените футболисти в Левски. Сините се опитват да го убедят да намали месечното си възнаграждение в рамките на 10 хиляди евро. Засега обаче това не се е случило. Освен висока заплата играчът ще иска и пари на ръка, за да сложи подпис под договор с бъдещия си клуб. През пролетта Лукин успя да си възвърне титулярно място, което бе загубил заради травми през есента. През сезона в Първа лига Сърджан има 11 двубоя в Първа лига, в които не е успял да отбележи гол. В състава на сините има доста играчи с изтичащи договори. Сред тях са халфовете Георги Костадинов и Джереми де Ноойер, както и нападателят Антонио Аниете.

„Тема спорт”: Крушарски гласува доверие на Тунчев

Собственикът на Локомотив Пловдив Христо Крушар-ски е решил да гласува доверие на Александър Тунчев да води отбора. Реално Воин Войнов ще се води старши треньор само на хартия. Не е изключено Тунчев да бъде начело на черно-белите и през следващия сезон. В треньорския щаб ще е и Стоян Колев. Доскорошният централен защитник няма Пролиценз, като се ползва този на Войнов. Спряганите за поста Димитър Васев, Емил Велев и Сашо Станков на този етап отпадат като опции. Крушарски е решил да се довери на младостта на Тунчев и опита на Войнов. В първия им мач Локо Пд загуби с 2:3 при визитата си на Черно море в Каварна. В петък смърфовете гостуват на Дунав в Русе.

„Тема спорт”: Черно море се договори с Мариян Огнянов
Черно море започна рано-рано лятната селекция.Треньорът на „моряците" Георги Иванов-Гонзо се договори с бившия си съотборник от Левски Мариян Огнянов. В момента офанзивният полузащитник играе в Нефтохимик. Договорът му обаче изтича в края на сезона, след което става свободен агент. На практика Огнянов в момента може да преговаря с всеки друг клуб, от което се възползваха „моряците". Припомняме, че още през зимата Черно море искаше да привлече Мариян Огнянов, но тогава сделката пропадна в последния момент. От варненския клуб трябваше да платят трансферна сума, което явно се оказа една от причините сделката да пропадне.
ЕУФОРИЯ НА "ТИЧА": Мощен Черно море преби Левски с 3:1 (ВИДЕО)

"Моряците" отново са втори

Допълнителни мерки за сигурност на "Тича" за Левски

От Черно море обявиха важна информация

Три дни почивка за футболистите на Черно море

Играчите получиха отлични новини от треньорския щаб

Илиан Илиев: Просто нямаме потенциала да станем шампиони

"Загубата е разочароваща", обяви той

ШОК ЗА ЧЕРНО МОРЕ: Берое спря "моряците" с 2:0 (ВИДЕО)

Трета загуба за варненци от началото на сезона

Илиан Илиев:  Дано трети път не се спънем в един и същи камък

Треньорът на Черно море говори след успеха над ЦСКА

Героят за Черно море Живко Атанасов: Винаги вкарвам значими голове

Той не показа липса на самочувствие след попадението си срещу ЦСКА

Илиев: Този път играхме повече с глава и по-малко със сърце (ВИДЕО)

Треньорът на Черно море бе много доволен от успеха над ЦСКА

Черно море на върха след 1:0 над ЦСКА (ВИДЕО)

Два червени картона на "Тича"

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки