Нафтата ще бори осакатен Пирин

Възпитаниците на Христо Янев искат да сложат край на серията си от пет мача без победа

Нафтата ще бори осакатен Пирин

Тази вечер Нефтохимик приема Пирин Благоевград на "Лазур". За разлика от предно­то домакинство срещу Берое (0:0) този път бургазлии ще могат да разчитат на подкре­па от трибуните (мачът сре­щу старозагорци бе при закри­ти врати заради наказание). От клуба призоваха феновете да помогнат в битката за оце­ляването и направиха жест към тях - билетите ще стру­ват по 3 лева, а ученици и пен­сионери ще влизат на съоръже­нието срещу талон от 1 лев.

Домакините ще бъдат за този двубой без централния нападател Венцислав Христов, който е контузен. За неговото място Христо Янев ще избира измежду Костадин Хазуров и Живко Петков. Специалистът ще може да разчита на Михаел Орачев, който изтърпя наказа­нието си. Очаква се той да за­почне като титуляр по левия фланг на защитата, а на резер­вната скамейка ще остане Ранди Онуоха.

Нефтохимик ще се опита да сложи край на лошата си се­рия. В последните пет кръга тимът няма победа - три по­ражения и две равенства. Две от загубите са именно от Пи­рин, но те бяха записани на стадион "Христо Ботев" в Бла­гоевград. За последно шейхове­те спечелиха на 13 март. Тога­ва на "Лазур" те победиха с 1:0 Верея.

Пирин пристигна в Бургас като отбор, който вече си в свършил работата в група Б на втората осмица. Тимът си осигури едно от първите две места в нея, а с това и остава­не в елита. Наред с това орлетата ще имат възможност да се борят за евроквота. Тре­ньорът Милен Радуканов е притиснат от доста пробле­ми, като няма да може да раз­чита на четирима основни футболисти. Аймен Суда вече започна да тренира, но не е го­тов за игра. Аут заради трав­ма е и универсалният футбо­лист Орлин Старокин. Извън сметките на Радуканов оста­ват и наказаните титуляри Антон Костадинов и Стани­слав Костов. "Отиваме в Бур­гас с нагласата да играем до­бър футбол, а след като вече си осигурихме мястото в гру­пата, мисля, че момчетата ще действат no-освободено и няма да има напрежение. Надя­вам се да се получи хубав мач за зрителите на стадиона и тези пред телевизионния екран", каза треньорът.

През пролетта Пирин е поч­ти безгрешен у дома в Първа лига през пролетта - 5 победи и 1 равенство, но има само ед­на победа навън - с 2:1 над по­следния Монтана. Днес ще пре­следва втора.

Заги: Сега ще разчитаме на Левски

Треньорът на Славия коментира загубата от Крумовград

Станислав Генчев: Няма как да не съм доволен

„Показахме, че искаме в челната шестица“

Серкан Юсеин: Заслужено победихме Славия

„Още не е ясно, чакаме следващия мач на ЦСКА 1948“

Христо Янев: Надеждата остава, ще се борим

Треньорът на Ботев (Враца) призова за феърплей

Светльо Петров: Играхме силно, дори с човек по-малко

Треньорът на Етър коментира загубата във Враца

Левски ще реши бързо мача с Берое

Вижте подробности

Босът на Локо Сф: Какви италианци, какви нови собственици?

„Смешна работа! Стига фантасмагории“, отсече Иван Василев

ЦСКА показа уникални записки от равенството с Интер през 1967 година

Вижте ги

Себастиан Вия проговори за трансфер, иска най-доброто за Берое

Вижте интервю с новата звезда на старозагорци

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки