Белите дни с Белия

Има поне прт положителни промени, които треньорът на Ботев направи

Белите дни с Белия

Ботев е заслужен финалист за Ку­пата на Бълга­рия и „жълто-черната" част от Пловдив има своя по­вод за гордост, който осмисли сезона ме­сец преди неговия край. Въпреки че ос­тана извън Топ 6, от­борът на Николай Киров в момента може да претендира, че е футболният господар в града под тепетата. Защото пролетният срив в Локо (Пд) го­ре-долу съвпадна с игровия подем на „ка­нарчетата". Въпреки че във втория полу­финал с Верея има­ше и критични мо­менти, важен е край­ният резултат, а в ос­новата на постигнатото стоят промените, които Белия направи със своя тим.

На първо място е стабилизирането на защитата. До начало­то на пролетния дял от сезона се търсеха и кадрови решения на проблемите в отб­рана, заради които Ботев бе тимът с най-много допуснати го­лове през есента. Привличането на Виктор Генев и утвър­ждаването му като партньор на Ради Терзиев се оказа от­личен вариант. Ако и Пламен Димов бе уреден, нещата щяха да изглеждат още по-спокойни, но пък връ­щането на Лазар Марин от ЦСКА също оказа своето влияние.

Не е за подценява­не и засилването на конкуренцията при вратарите. Привлича­нето на Иван Чворович даде възможност да видим този успе­шен към момента подход с постоянните ротации на сърбина и Георги Георгиев. Ве­роятно като единст­вения бивш вратар сред треньорите в елита Киров по-доб­ре усеща кога кой ще е по-полезен и в съ­щото време дава шанс на двама срав­нително равностойни изпълнители да се развиват покрай съревнованието за мяс­то в състава.

Белите дни при Бе­лия идват и заради смелостта му да на­ложи твърдо сред титулярите Яя Ме­ледже. Футболис­тът, минал през школата на Барсе­лона, определено има качества и по­тенциал да се раз­вива. А присъствие­то му пред карето в отбрана вдъхва още повече спокойст­вие.

Треньорът на Бо­тев обаче търси промени и в атаката си. С трансфера на Фернандо Виана, той запълни празни­ната, останала след напускането на Жоао Пауло, а с идва­нето и на Антонио Вутов класата отп­ред дори се пови­ши. За това помага и завръщането на терена на лекува­щия контузия от на­чалото на сезона Лъчо Балтанов, кой­то в Пловдив играе най-добрия футбол в кариерата си. Ки­ров експериментира и в тактическо отно­шение, разменяйки постоянно местата на атакуващите си играчи.

Сега може да се очаква ефект и от това, че Белия поз­нава отлично талан­тите в академията. Като бивш шеф на ДЮШ той има отли­чен поглед върху от-делните набори и знае кога и как да даде шанс на мом­четата, които са най-подготвени за мъжкия футбол.

Николай Божанов, "Меридиан мач"

Французи и белгийски искат талант на Ботев (Пд)

Кристиан Нвачукву е следен от чужбина

Керкез негодува срещу съдийството за мача с Черно море

Треньорът на Ботев (Пловдив) очевидно не бе напълно доволен

Карабельов: За Славия само хубаво или нищо

Халфът на Ботев (Пловдив) показа голямо уважение към своя роден клуб

Керкез: Заслужавахме да победим, получи се приятен мач

Треньорът на Ботев (Пловдив) похвали противника

Керкез призна: Преговаряме с ЦСКА за Шопов

Треньорът на Ботев (Пловдив) не крие, че иска халфа

Ботев (Пловдив) и Хебър завъртяха 0:0 на Коматево

Двата тима така и не успяха да се победят

Ботев (Пловдив) ще подпише с трима на проби

Това призна треньорът на отбора Душан Керкез

Керкез: Ръководството прави всичко по силите си, за да привлече защитник

Треньорът на Ботев (Пловдив) остана доволен от успеха над датския Вейле

Николов: Надявам се Ботев (Пловдив) да бъде трамплин за Европа

Новият нападател на "канарчетата" е ентусиазиран от трансфера си

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки