Моуриньо: Върнах щастието в Манчестър Юнайтед

При Ван Гаал в отбора нямало щастие, доверие, вяра и устойчивост, казва Специалния

Моуриньо: Върнах щастието в Манчестър Юнайтед

Мениджърът на Манчестър Юнайтед Жозе Моуриньо направи интересно изказване, че е успял да възстанови „щастието, доверието, вярата и устойчивостта” в отбора, които са липсвали под ръководството на неговия предшественик Луис ван Гаал.

Специалния вече мисли за трансферния прозорец и добави, че новите играчи, които ще дойдат през лятото, ще пристигнат в един отбор, който е готов за големи неща.

Ван Гаал беше уволнен през миналия май веднага след като спечели ФА Къп, но не успя да класира „Червените фяволи” за Шампионска лига. В първия си сезон на „Олд Трафорд” Моуриньо спечели Купата на лигата и още има големи шансове за топ 4, успя да изведе Юнайтед и до полуфиналите на Лига Европа.

„Мисля, че г-н Ван Гаал остави група играчи с много добри отношения между тях. Но мисля, че има липсваше щастие, липсваше им доверие, вяра, това малко допълнително нещо, което носи устойчивост и желание за борба, а сега те имат тези неща”, каза Моуриньо, цитиран от „Би Би Си”.

„Когато се съберем отново на 9 юли (за предсезонна подготовка) те ще бъдат още по-силен колектив. Новите играчи, когато пристигнат, ще открият един колектив, който е по-готов да се бори за големи неща”.

Снощи Манчестър Юнайтед направи 0:0 като гост на Манчестър Сити в градското дерби и изравни клубния рекорд от 24 поредни мача без загуба във Висшата лига. Юнайтед е пети, на точка зад 4-ия Сити и с две точки зад третия Ливърпул, който обаче е с мач повече.

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки