Шалке помля Леверкузен с 4:1 на "Бай Арена" (ВИДЕО)

"Миньорите" водеха с 3:0 още до 18-ата минута

Шалке помля Леверкузен с 4:1 на "Бай Арена" (ВИДЕО)

Шалке помля Байер Леверкузен с 4:1 като гост в първия мач от 31-ия кръг на Бундеслигата. „Миньорите” водеха с 3:0 още до 18-ата минута на „Бай Арена”, а „аспирините” имат само една победа в последните си 12 мача във всички турнири и имат едва 4 точки аванс пред 16-ото място, което праща на плейаут за оцеляване.

Мачът можеше да започне страхотно за Леверкузен, но вратарят на гостите Ралф Фарман отрази изстрел на Юлиян Бранд още в 40-ата секунда.

Шалке вкара традиционния си ранен гол в 7-ата минута напълно противно на логиката. Леон Горецка получи пас от Набил Бенталеб и намери Гуидо Бургщалер идеално пред вратата, а нападателят бе задължен да вкара – 1:0.

Само три минути по-късно капитанът на „кралскосините” Бенедикт Хьоведес бе оставен спокойно да вкара с глава за 2:0 след центриране от корнер на Алесандро Шьопс и Шалке имаше два гола аванс в 10-ата минута. Байер вече е допуснал цели 12 гола след корнери, което е първо място по този показател в защита.

Йомер Топрак получи контузия още при първия гол и в защитата на Леверкузен зееха огромни дупки, защото той не можеше да се движи свободно. В 18-ата минута Бернд Лено спаси два поредни удара на Горецка, но от трети опит Шьопфс направи 3:0.

Началото на втората част повтори сценария от първата и след пропуск на Байер дойде наказанието. Бургщалер засече центриране на Шьопфс от фаул прекрасно с левия крак за 4:0.

Леверкузен успя да стигне поне до почетен гол и в 69-ата минута Щефан Кислинг засече точно хубаво центриране на Карим Белараби – 1:4.

Шалке е осми с 41 точки и ще се бори за място в Лига Европа, докато Леверкузен остава 12-и с 36 и повече ще мисли за запазване на мястото си в елита.

Предпоследният Гранада си тръгна с точка от Билбао (ВИДЕО)

След равенство 1:1

Късен автогол спаси Юве срещу Каляри (ВИДЕО)

Лацио удари Дженоа

Айнтрахт спечели с обрат битката за Европа (ВИДЕО)

Аугсбург падна с 1:3 във Франкфурт

Мениджърът на Ковънтри: Срещаме най-големия клуб в света

„За Манчестър Юнайтед е нормално да играе на това ниво“, смята Марк Робинс

Тен Хаг се прицели във ФА Къп

Вижте какво заяви мениджърът на Манчестър Юнайтед

Клоп: Имаме шанс, ако спечелим оставащите мачове

„Ливърпул е длъжен да покаже отново глад за победа срещу Фулъм“, смята мениджърът

Гуардиола: Не сме машини

Ерлинг Холанд е под въпрос за полуфинала с Челси

Александър-Арнолд: Ще се раздадем в оставащите мачове

„Нещата не зависят само от нас, но ние ще се постараем“

От Байерн: Гнабри и Сане са под въпрос за Реал

"Имам споразумение с клуба, то е съобщено и е в сила", посочи Тухел

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки