Алегри учуден и ядосан: Ювентус никога не допуска такива голове

Ювентус трябва да затваря мачове, в които е направил пълен обрат, казва наставникът

Алегри учуден и ядосан: Ювентус никога не допуска такива голове

Треньорът на Ювентус Масимилиано Алегри заяви, че „Ювентус никога не допуска такива голове” като този снощи, с който Аталанта изравни и отмъкна точка за 2:2  на „Атлети Адзури д’Италия”. Ювентус губеше на почивката, но после направи пълен обрат, но в края допусна изравнителен гол.

През втората част шампионите получиха дузпа, която после главният съдия Марко Гуида отмени по сигнал на допълнителния съдия на аутлинията.

„Няма да говоря за инцидента при дузпата. Ние водехме две минути преди края. Дузпата е без значение, Ювентус трябва да затваря мач, в който е направил пълен обрат. Ювентус никога не допуска голове като днешния.  Ние искаме да се доближим до титлата и победа тази вечер щеше да е важна в тази битка. Този мач ще ни накара да помислим трезво за срещата с Монако, който играе бърз футбол”, каза Алегри след ремито в Бергамо.

„Знаехме, че няма да е лесно, но допуснахме два гола от наши грешки. Трябва да сме спокойни и да не играем по същия начин в Монако, но дори и точка е важна в тази фаза от сезона. През първата част казах на Дибала да играе само на една позиция, но през втората той се справи по-добре, имаше повече свобода да се движи. Какво казах на отбора на полувремето? Че не сме спечелили нито едно единоборство, Аталанта спечели всички. Трябваше да вдигнем темпото, защото ако не печелиш единоборствата, няма как да спечелиш мача”.

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки