Митов: Поемам си вината - феновете не заслужават това, което показахме (+ВИДЕО)

„Потърсих изненадата, явно не се получи, но недоумявам как започнахме с два гола от съблекалнята”

Митов: Поемам си вината - феновете не заслужават това, което показахме (+ВИДЕО)

„Съгласен съм с твърдението, че това е един от най-лошите мачове на Левски под мое ръководство.”

Това каза Николай Митов, след като Левски загуби с 0:3 от ЦСКА в дербито на XXX кръг от Първа професионална лига, съобщи репортер на Novsport.com.

„Наистина недоумявам как започнахме с два гола от съблекалнята. Елементарни грешки, макар че топката е в нас. Нямаме право да започваме по такъв начин и опитни футболисти да разиграват така топката”, посочи Митов, а после бе попитан за различната тактическа постройка, на която заложи в дербито.

„Бях решил да потърся изненада, но не можа да се получи, защото мачът започна при 2:0 за ЦСКА. До петата минута като допуснеш две попадения, после срещата става съвсем друга. Не може да нямаш самочувствие като си футболист на Левски.”

Защо Божидар Митрев бе вратар на „сините”?

„Ники Кръстев има вирус, беше отпаднал и повръщаше, така че не можеше да пази в този мач. Това го има във футбола.”

Защо Левски загуби от ЦСКА?

„Трябва да анализираме този мач и да си вземем поуките. Вече мислим за предстоящия двубой с Черно море.”



Как ще излязат „сините” от трудната ситуация?

„Всичко се оправя с победи. Казал съм на играчите, че до края на месец май трябва да ми покажат дали имат място в Левски.”

Дали Ники Митов е притеснен за бъдещето си?

„Не съм притеснен, но трябва да изградим един добър отбор. Далеч сме от това и трябва да работим в много аспекти, за да стигнем до това, което трябва да бъде Левски. Феновете не заслужават това, което показахме днес.”

Защо Левски игра толкова слабо?

„Не можахме да развием идеите си, след като ни вкараха два гола до петата минута. Не знам от страх ли или какво, но топката е в нас, а ни вкарват два гола. Иначе играхме с двама нападатели. Това, че Чорбаджийски е доста висок, не значи ние да търсим хора по два метра за атаката.”



Чувства ли се той отговорен за поражението?

„Сигурно имам и аз вина, поемам си вината. Ще го анализирам и ще кажа на футболистите къде са ни грешките.Треньора носи отговорността, то е ясно. Не съжалявам за стартовия състав. Не можахме да покажем това, което тренирахме по простата причина, че мачът започна при резултат 0:2.”

За множеството центрирания на Левски и безидейната игра:

„Имаше центрирания, които технически не можеш да бяха добре, съгласен съм напълно."

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки