Байерн е шампион на Германия за рекорден пети пореден път (ВИДЕО+СНИМКИ)

Баварците разпиляха Волфсбург с 6:0 и вече имат 27 титли

Байерн е шампион на Германия за рекорден пети пореден път (ВИДЕО+СНИМКИ)

Байерн Мюнхен за пореден път пренаписа историята на германския футбол!

Баварците разгромиха с 6:0 като гости Волфсбург в мач от XXXI кръг на Бундеслигата и по този начин си осигуриха предсрочно пета поредна титла, което е рекорд в исторически план.

Треньорът им Карло Анчелоти пък стана шампион в четвърто различно първенство, след като преди това спечели италианското (Милан), английското (Челси) и френското (ПСЖ).

Възпитаниците на дошлия през лятото италиански специалист не оставиха никакво съмнение в това кой е по-добрият тим във Волфсбург и решиха всичко още преди почивката с три безответни попадения.

Давид Алаба даде тон за головото шоу в 19-ата минута, а Роберт Левандовски се отчете с две попадения, разписвайки се последователно в 36-ата и в 45-ата минути.

Така полският нападател вече има 10 гола за Байерн в 6 мача срещу „вълците”. Те пък не успяха да се противопоставят на своя именит съперник и след почивката.

Ариен Робен направи 4:0 с типичния си пробив и завършващ удар в 66-ата минута, а 12 по-късно Луис Густаво получи втори жълт картон и остави домакините с човек по-малко.

Байерн се възползва от численото си предимство и в 80-ата минута Томас Мюлер вкара за 5:0, а крайният резултат бе оформен пет минути по-късно от Джошуа Кимих.

След успеха си баварците вече имат 73 точки, с 10 повече от втория РБ Лайпциг.

До края остават три кръга, така че германският гранд може да празнува своята 27-ма титла!

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки