Лацио спечели дербито на Рим и отказа Рома от битката за титлата (ВИДЕО)

Спорна дузпа не помогна на „вълците”, Балде Кейта с два гола за 3:1 на „Олимпико”

Лацио спечели дербито на Рим и отказа Рома от битката за титлата (ВИДЕО)

Лацио спря серията си от четири шампионатни загуби срещу Рома след успех като гост с 3:1 в дербито на Вечния град от XXXIV кръг на Серия „А”.

Това бе и първата победа на „орлите” над „вълците” за първенство от 2012 г. насам, а след него шампионът Ювентус може вече да мисли за празненства, тъй като 4 кръга преди края води с 9 т. пред втория Рома.

Лацио пък изостава с 8 от своя градски съперник, заемайки четвъртата позиция във временното класиране. 



В герой за символичните гости на „Олимпико” се превърна нападателят Балде Кейта, който се отчете с два гола за дебютното поражение на домакините от осем мача във всички турнири.

Той откри резултата в 12-ата минута, когато бе изведен от Милинкович-Савич и се справи с двама защитници преди да се разпише със силен удар по земя – 0:1.

Точно преди почивката пък капитанът на домакините Де Роси изравни от доста спорна дузпа, след като Кевин Строотман се строполи в пеналта без контакт. 

Така почивката дойде при резултат 1:1, а четири минути след нея Баста върна преднината на гостите, след като се възползва от лошо изчистване и с удар от разстояние не остави шансове на Войчек Шчесни – 1:2.

В 82-ата минута полският вратар се намеси майсторски, за да спре Фелипе Андерсон, който бе изведен сам срещу него, но малко по-късно и стражът капитулира. 

Това се случи в 85-ата минута, когато Сенад Лулич проби в наказателното поле и подаде към непокрития Кейта, който сам безпроблемно вкара втория си гол в срещата, за да оформи крайното 3:1. 

В добавеното време домакините останаха с 10 души, тъй като нервите на Антонио Рудигер не издържаха и той получи директен червен картон минута заради безсмислено и грубо влизане в центъра на терена. 

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки