Димитър Бербатов: Бих играл в Китай при добра оферта

Мачът на 14 юни в София е моя сбъдната мечта, каза нападателят в предаването "120 минути"

Димитър Бербатов: Бих играл в Китай при добра оферта
Димитър Бербатов разкри в предаването "120 минути", че би заминал да играе в Китай при достатъчно добра оферта. Освен това той сподели, че винаги е искал да направи благотворителен мач с фондацията си като този, който организира съвместно с Луиш Фиго на 14 юни в София. 
 
"Изглеждам и се чувствам във форма. Не мога да си кривя душата, ако дойде добра оферта от Китай бих приел, защото ми остава още година футбол".
 

"Участвал съм в благотворителни мачове на други фондации и винаги съм искал с моята да организираме подобно събитие. Радвам се, че фондацията на Луиш Фиго избра точно нас за партньори. Можехме да направим мача извън България, но моята цел винаги е била да зарадваме родната публика". 

Бербатов обясни и как е убедил част от най-големите футболни звезди да се съгласят да пристигнат в София за грандиозната среща: "Първо написах съобщение до няколко човека, за да ги питам кога ше бъде удобно да се свържа с тях. Всички, които поканих, се съгласиха да подкрепят каузата ми заради което им благодаря. Надявам се и останалите, от които чакам отговор, да приемат. Чакаме още имена и от Фиго. Важното е да докаваме колкото се може повече известни играчи, за да стане истинско шоу за българските фенове".
 
Той добави, че иска фондацията постоянно да се развива. Да се заема с все по-големи проекти в подкрепа на талантливите български деца.
 
На 14 юни стадион "Васил Левски" ще приеме грандиозния благотворителен мач между звездните отбори на Димитър Бербатов и Луиш Фиго. Футболното зрелище ще бъде излъчено пряко по bTV Action от 18 ч.

До момента нападател обяви, че в неговия състав ще бъдат бившите му съотборници в "Манчестър Юнайтед" - Райън Гигс, Пол Скоулс, Гари Невил, Едвин Ван Дер Сар, Неманя Видич, Патрис Евра, както и две от иконите на българския футбол - Христо Стоичков и Стилиян Петров.
 
На специална пресконференция в София португалската легенда Луиш Фиго обяви седем имена, които са потвърдили участието си в благотворителната кауза. Това са Роберто Карлош, Робер Пирес, Франческо Толдо, Йенс Леман, Мичел Салгадо, Деко и Максуел.

 
Заги: Сега ще разчитаме на Левски

Треньорът на Славия коментира загубата от Крумовград

Станислав Генчев: Няма как да не съм доволен

„Показахме, че искаме в челната шестица“

Серкан Юсеин: Заслужено победихме Славия

„Още не е ясно, чакаме следващия мач на ЦСКА 1948“

Христо Янев: Надеждата остава, ще се борим

Треньорът на Ботев (Враца) призова за феърплей

Светльо Петров: Играхме силно, дори с човек по-малко

Треньорът на Етър коментира загубата във Враца

Левски ще реши бързо мача с Берое

Вижте подробности

Босът на Локо Сф: Какви италианци, какви нови собственици?

„Смешна работа! Стига фантасмагории“, отсече Иван Василев

ЦСКА показа уникални записки от равенството с Интер през 1967 година

Вижте ги

Себастиан Вия проговори за трансфер, иска най-доброто за Берое

Вижте интервю с новата звезда на старозагорци

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки