Томаш: На Еуженио съм му казвал първо да мисли, после да говори

"Този мач нямахме тактически указания, излязохме с 11 треньора"

Томаш: На Еуженио съм му казвал първо да мисли, после да говори

Треньорът на Верея Александър Томаш похвали футболистите след победата с 1:0 при гостуването на Славия и заяви, че в съблекалнята има истински мъже. Томаш коментира и броя мачове, които заралии са изиграли за един месец, като това е довело до умора в състава. "Играхме срещу един доста добър противник, с много плюсове и добри индивидуалности. Това, което ни взе съдбата в определени мачове, днес ни го върна. Второто полувреме не бяхме това, което можем и искаме. На 2-и предния месец започна един маратон. Това ни е осмия мач за един месец, има умора. Футболистите направиха един силен колектив. Имаме страшно много неща, за които да работим, но имам едни истински мъже в съблекалнята."

Томаш коментира и изказването на Педро Еуженио, че отборът ще гони първото място в групата. „Ще си поговоря първо с него. Казвал съм му първо да мисли, после да говори. Пет точки са много и са малко. Имаме още два мача. Най-важното е сега да възстановим момчетата, да ги посритаме малко, за да охладнеят главите им. Но те си го заслужиха, което извоюваха досега.

Треньорът на заралии отрече да се търси реванш от Ботев (Пд) за отпадането от Купата на България. „Това в футбол, спорт. Когато човек е с чисто сърце, амбициран и иска да се развива – успява.

"Този мач нямахме тактически указания. Излязохме с 11 треньора. Този мач имаше сърце и душа. Цяла година работим едно единствено нещо – да притежаваме топката. Аз им казах така,  в един момент, ако не се получава, вие трябва да вземете решение вътре. Ако вземете правилно, ще победим."

На въпрос за финансовто състояние на отбора, Томаш отговори така: „Футболистите са хора, може да се каже, че в България слухове всякакви, имаме си нашите проблеми, които обаче си остават вътре.Опитваме се да ги решаваме.  Всеки греши и когато си искрен и ги признаваш, рано или късно ги отстраняваш.

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки