Фугата: Ако още съм треньор на Славия и феновете имат смелост, да дойдат на стадиона и да ми кажат всичко в очите

Феновете на "белите" реагираха гневно и причакаха треньора пред стадиона

Фугата: Ако още съм треньор на Славия и феновете имат смелост, да дойдат на стадиона и да ми кажат всичко в очите

„Загубихме, защото допуснахме елементарна грешка в края и изпуснахме своите възможности. Ако бяхме отбелязали преди почивката, това щеше да ни донесе спокойствие.”

Думите са на Владимир Иванов след домакинската загуба на Славия от Верея в мач от XXX кръг на Първа лига. Треньорът на „белите” заяви, че иска да остане начело на тима и скочи срещу феновете, обиждали него и футболистите по време и след двубоя.

„Всички футболисти се стараха през целия мач и направиха всичко възможно да победим, но за съжаление не успяхме – посочи Фугата и се примири, че Славия ще трябва да се бори за своето оцеляване в елита. - Тази загуба най-вероятно ще доведе до това да играем плейофи за оставане в групата. Само някакъв късмет може да ни помогне да сме втори в групата. Разликата е 5 точки, а остават само два мача. Има шанс на теория и ще видим какво ще се случи. Ако не, ще играем за оцеляване. Това е ситуация, неприятна е, но така стоят нещата към днешна дата.”

Как ще успее да мотивира младите футболисти на Славия след поражението?

„Трудно ще е. Трябват тренировки, работа и игра. На никой не му е приятно, особено на мен, но това е футболът.”

За освиркванията и обидите на феновете:

„Феновете имат право да изказват своето мнение. След всичко, което сме сторили обаче, особено аз и футболистите, не мисля, че заслужаваме това отношение. Никой не е искал да се стигне до настоящото положение. Привържениците са в правото си, но най-лошото е, че това са хора, които са всеки ден на стадиона. Те идват, ръкуват се с нас, а сега ни обиждат. Затова искам да им кажа да дойдат на стадиона и да ми ги кажат тези неща лично в очите. Защото най-лесното е да седиш отгоре и да обиждаш. Аз работя в Славия от 10 години, а те не са направили нищо за клуба. Затова, ако аз още съм треньор на Славия, според тези хора ще минават доста далеч от стадиона. Ако имат смелост – да заповядат, за да ми го кажат лично в очите. Тези млади момчета имат нужда от подкрепа, а не от обиди отстрана на феновете, които са зад оградата.”

Дали е бил уведомен, че при неуспех срещу Верея ще бъде освободен?

„Нямам поставен такъв ултиматум. Президентът решава кой да е треньор. Ако е недоволен – ще ме замени, но подобни ултиматуми не съм получавал въобще. Всички знаем, че треньорският пост зависи от резултатите. Ако не се получават нещата, най-нормалното нещо е да се търси отговорност от треньора. Ръководителите на клуба могат да преценят дали да се доверят на нашия щаб, но аз никога няма да се откажа да работя за Славия. Не се срамувам от работата си в клуба, а крайното решение дали оставам ще е на президента."

„Нашите цели са да изградим отбор от футболисти, които са от школата. Това е доста трудно и се иска много време, търпение и работа. Трябва да минем през много етапи, които уви са доста трудни. В спорта е така - няма лесно.”

Веднага след интервюто, докато треньорът напускаше Националния стадион, ядосани фенове на Славия причакаха Фугата и го атакуваха с викове и закани за физическа саморазправа.

"Ела бе, мишко! Ти ще ни заобикаляш! Нямаш достойнство", бяха част от репликите, отправени към специалиста, който не остана длъжен на привържениците и се изправи лице в лице с тях, но полицията се намеси и не се стигна до инциденти.

Вальо Илиев: Целта пред ЦСКА 1948 е Европа

"Не искаме да се задоволяваме с малкото, а напротив - да бъдем гладни за повече"

Ботев (Пловдив) продаде 15 000 билета за реванша с ЦСКА

Вижте какво съобщиха "жълто-черните"

Лудогорец пусна билетите за Крумовград

Вижте какво съобщиха от Разград

Изтеглиха жребиите за полуфиналите при ветераните и купата на АФЛ

Витоша (Бистрица) ще спори с Ботев (Враца) за място на финала

Официално: Локо (Пд) разтрогна с Хоркаш

Вижте какво съобщиха от „Лаута“

Тръпката е в efbet Лига – шампионатът се разделя на 3 групи, интригата е на макс!

Бонусът за елита на платформата за онлайн спортни залози efbet.com важи до края на сезона

Лудогорец публикува речта на Антон Недялков преди Хебър

Вижте какво казва на съотборниците си капитанът, завърнал се в игра след 6 месеца

Бусато: Дербито е приоритет

Вижте какво каза вратарят на ЦСКА

Стамен Белчев с дилеми в "червената" защита за Левски

Вижте какви

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки