Арсенио: Левски е отбор, на който обичам да вкарвам

„Очаквам ние да сме отборът, който ще спечели най-много точки в плейофите”

Арсенио: Левски е отбор, на който обичам да вкарвам

Крилото на ЦСКА Арсенио Нунеш поведе армейците към класиката във вечното дерби, след като се разписа още във втората минута. Това обаче далеч не е първи гол на португалеца срещу Левски. И той като Кирил Десподов спокойно може да определи сините като свои "абонати". Арсенио говори за "Тема Спорт"  и посочи защо ЦСКА е стигнал до победата като разказа за своите попадения срещу Левски. Той отличи и двама свои съотборници, които са помогнали за по-силното представяне на отбора през пролетта.

- Арсенио, с какво надиграхте Левски?

- Просто си свършихме работата перфектно - и в атака, и в защита. Съперникът нямаше никакъв шанс, реално нямаше опасна голова ситуация. Така че това е много добра и важна победа за нас срещу Левски, който ни е най-големият съперник. Няма какво повече да искаме.

- За втори пореден път ти влезе много силно във вечното дерби и се разписа рано. В предишното (1:2) вкара още в петата минута, сега пък бяха минали само 66 секунди...
- Целият отбор се хвърли в атака от самото начало и този път успяхме да задържим и да надградим преднината си. А не като в предишното дерби да я изпуснем. Но за мен не е нещо ново да вкарам на Левски. Тази година го направих два пъти, а миналия сезон също се разписах два пъти срещу този съперник и с екипа на Литекс. Още в първия си мач срещу тях бях точен - на „Герена" през юли 2015 г. (2:2). А тогава дадох и асистенция за другия гол на Рафа Перес. После им вкарах и за купата, когато ги бихме с 3:0 в Ловеч. Тогава открих резултата в продълженията. Така че Левски е отбор, на който обичам да вкарвам (смее се).

- Спомена, че в предишното вечно дерби изпуснахте преднината си - защо?
- Вкарахме един гол, но после направихме някои грешки, които доведоха до загубата. Но този път ни потръгна - разписахме се веднъж, после втори път и след това не спряхме да търсим успеха. Можеше и повече да им вкараме. Накрая бяхме способни и да увеличим още резултата и да запишем разгромен успех. В тези срещи се играе повече със сърцето, отколкото с главата. И ние имахме по-големите сърца.

- Кое беше най-важното за успеха?
- Играхме като голям отбор. Знаехме кога да ускорим темпото и кога да го успокоим. Бяхме наясно кога са правилните моменти да натискаме и да изчакваме. Затова, след като им вкарахме първия, те не знаеха какво се случва. И дадохме всичко от себе си, за да се разпишем бързо за втори път. За наше щастие се получи. Наистина имахме доста пропуски в мачовете досега, но този път съдбата беше на наша страна. До шестата минута в Левски нямаха представа къде се намират. Оттам вече завършихме срещата като голям отбор. Не допуснахме изненада, увеличихме аванса си и в крайна сметка ние сме победителите.

- Доколко този успех ще ви помогне за второто място?
- Борим се за тази позиция, защото Лудогорец е твърде далеч. Иначе е ясно, че първото място винаги е целта на ЦСКА. Аз съм сигурен, че ще завършим втори, защото сме по-добрият отбор от Левски и това е очевидно.

- Най-после спечелихте срещу отбор от Топ 3 - в предишните срещи така и не победихте Левски и Лудогорец. Защо не успявахте?
- Правехме грешки в тези срещи и те ни вкарваха. Нещата пак опират до късмета. Както на нас сега ни влязоха първите две положения срещу Левски, така и на съперниците в предишните дербита просто им се отдаваше да ни вкарат след наши грешки. Този път обаче изчистихме пропуските в своята игра. Действахме почти без пробойни и в крайна сметка оставихме съперника на нула. Изобщо не си спомням Левски да имаше някакви реални възможности да ни вкара. Може би само една. Ние контролирахме мача през цялото време.

- А защо не победихте Лудогорец? Имахте повече възможности, натискахте ги...
- В предишните два мача с тях играхме много добре, създадохме повече възможности, но просто не ги вкарахме. А сега срещу Левски се разписахме. Докато в предишния мач с Лудогорец имахме 3-4 възможности, но бяхме точни само веднъж, и то от дузпа. Това беше разликата. Нашият отбор постепенно израства и мисля, че в последните мачове го показахме и до края на сезона ще натрупаме разлика пред Левски. Ще завършим пред тях в класирането, защото сме по-добрият отбор.

- Доколко се подобри отборът с попълненията през зимата? Виждаме например Каранга, който сега вкара на Левски...
- При всички положения сме по-силен отбор, с повече качества. Каранга определено вдигна нивото ни. Кирил Десподов също е в много добра форма и отборът се възползва максимално от това. Някои момчета дават повече, отколкото през есента и заради това играем по-добре, вкарваме и ще се откъснем от Левски на няколко точки разлика.

- А от следващата година ще преследвате Лудогорец?
- Задължени сме да го направим. В последните две срещи имахме добри възможности да спечелим срещу тях. Нямаше никаква разлика между двата отбора. Не си личеше кой е първи и кой трети. Вече през следващия сезон очаквам да сме по-добре подготвени и може би ще се преборим да станем шампиони. Този шампионат ни беше трудно, през лятото бяхме много нови играчи и нямаше как да се създаде силен и сработен отбор в кратки срокове. Но ето че през пролетта вече е по-различно и постепенно ставаме все по-добри. Очаквам ние да сме отборът, който ще спечели най-много точки в плейофите.
Етър съобщи имената на още звезди за юбилея

Вижте кои ще участват в празника по случай 100 години футбол във Велико Търново

България U15 с реми срещу Косово (ВИДЕО)

Две дузпи и 1:1 в контрола, играна в Прищина

Разкритие: БФС помага на Етър

Централата ще финансира поставянето на осветление на новия тренировъчен

Козирката на „Армията“ вече е в историята (ВИДЕО)

Вижте подробности

Левски обяви програмата си до дербито

Вижте какво съобщиха „сините“

Двама основни футболисти се връщат в строя на Локо (Сф)

Валентин Николов и Мики Орачев подновиха тренировки

Официално: Глобиха Пирин и Хебър с по 2 бона

Вижте всички решения на Дисципа

Крумовград с контрапозиция: До персоната с изявен статут...

"Недоумяваме каква е тази драма заради желанието ни да играем по-близо“

Митков в Левски до 2027 година

"Сините" се обвързаха с големия си талант

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки