Дерменджиев: Това е най-силният период от проекта на Лудогорец

Наставникът на разградчани предупреди, че отборът не е абониран за ШЛ

Дерменджиев: Това е най-силният период от проекта на Лудогорец

Старши-треньорът на Лудогорец Георги Дерменджиев остана щастлив, че неговият отбор завоюва шестата си поредна титла на България в родния му град Пловдив и заяви, че целта след финала за купата е влизане в групите на Шампионската лига.

"Много съм доволен, че имаме такава преднина и толкова рано спечелихме титлата. Аз съм пловдивчанин и за мен е удоволствие в родния ми град Лудогорец да стане шампион. Не можем да правим прогнози, че титлата ще дойде толкова рано, така се стекоха обстоятелствата. И от трите титли, които съм спечелил съм много доволен от тях. Всички са трудно извоювани, тази също, защото играхме в ШЛ и отборът трябваше да разпределя правилно силите в мачовете. Това е най-силният период от развитието на Лудогорец, излязохме от групата в Шампионската лига, станахме шампиони, а ни чака и финал за Купата."

"Съчетанието на игра срещу ПСЖ или Арсенал и след това в първенството е много трудно, но успяхме. Футболистите вече преживяха този цикъл мачове от Европа и България. Не искам да кажа, че българските отбори са слаби, но тогава мотивацията бе много трудна, защото физическ ии психически преди ги насочвахме към мачоветв от Шампионската лига. Имаше доста мачове, които играхме равномерно."

"Необходима е конкуренция в първенството както за Лудогорец, така и за българския футбол и националния отбор. Имаме готова подготовка още от зимата като дати и период. Имаме идея някои от футболистите да имат по-голяма пауза преди финала за купата. Първенството свършва на 31-ви май, а на 11-ти юли е първия мач от квалификациите в Европа."

"Имаме доста контроли за лятото, но това ще се разбира по-късно. Не мога да кажа дали е предимство, че ще сме поставени в кръговете. Това е теория, но изобщо не мисля за това."

"Нашите цели са високи, имаме мач на 24-ти май за купата, а след това отборът трябва да се подготви, за да влезем в групите на Шампионската лига. Много хора мисля, че ние сме абонирани за това, но това не е така. Играхме срещу много силни отбори, така че всеки отбор си поставя тази цел. Не можем да отстъпваме и ще гледаме към седмата титла.", завърши Дерменджиев.

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки