Пирин и Берое пак не се победиха, лидерът в групата ще се реши в последния кръг (ВИДЕО)

Станислав Костов даде преднина на "орлетата", Мапуку изравни след почивката

Пирин и Берое пак не се победиха, лидерът в групата ще се реши в последния кръг (ВИДЕО)

Пирин (Благоевград) и Берое не успяха в трети пореден мач да се победят и поделиха точките, след като завършиха 1:1 в двубой от 31-ия кръг на Първа професионална лига. Двата тима си разделиха по едно полувреме, като „орлетата” бяха по-активни през първата част и поведоха с гол на Станислав Костов, а след почивката Берое взе инициативата и изравни чрез Мапуку. Така разликата се запазва, като Пирин е първи в плейофна група B с 43 точки, а Берое е с 41.

Двата тима показаха динамичен и открит футбол, положенията обаче почти изцяло липсваха и единствено индивидуално изпълнение на Станислав Костов направи разликата преди почивката.

В 27-ата минута Станислав Костов направи двойно с Даниел Младенов и с плътен шут прати кълбото в горния ляв ъгъл на вратата за 1:0.

Няколко минути по-късно Мапуку размина двама бранители отляво и можеше да подаде на съотборник, но реши да бие и не намери целта, за радост на феновете на „Христо Ботев” в Благоевград.

Пирин започна ударно след почивката и за минута създаде две добри положения. Секунди след подновяване на играта Станислав Костов остана под топката при центриране отляво, а минуъа по-късно Иван Цветков получи в пеналта, чукна встрани от шпагата на бранител, но топката му избяга и след пас за Тасев, последният би във вратаря.

На полувремето Ферарио Спасов замени Като, като на негово място вкара Карлос Охене, който изигра ключова роля за изравнителното попадение в 63-ата.  Ганаецът получи с гръб към вратата, завъртя се бързо и пусна напред за Мапуку, нападателят избегна плонжа на вратарят и на празна врата не сгреши за 1:1.

След изравнителното попадение играта се накъса от чести нарушения, а в рамките на 3 минути Георги Кабаков показа четири жълти картона.

В 79-ата Борислав Цонев получи в наказателното поле, пробва удар в близкия на вратаря ъгъл, но Макенджиев отклони в страничната греда. Така заралии не успяха да зарадват феновете си с победа навръх 101-годишнината на клуба.

Нови попадения не паднаха и двубоят завърши при резултат 1:1.

Ботев (Пловдив) продаде 15 000 билета за реванша с ЦСКА

Вижте какво съобщиха "жълто-черните"

Лудогорец пусна билетите за Крумовград

Вижте какво съобщиха от Разград

Изтеглиха жребиите за полуфиналите при ветераните и купата на АФЛ

Витоша (Бистрица) ще спори с Ботев (Враца) за място на финала

Официално: Локо (Пд) разтрогна с Хоркаш

Вижте какво съобщиха от „Лаута“

Тръпката е в efbet Лига – шампионатът се разделя на 3 групи, интригата е на макс!

Бонусът за елита на платформата за онлайн спортни залози efbet.com важи до края на сезона

Лудогорец публикува речта на Антон Недялков преди Хебър

Вижте какво казва на съотборниците си капитанът, завърнал се в игра след 6 месеца

Бусато: Дербито е приоритет

Вижте какво каза вратарят на ЦСКА

Стамен Белчев с дилеми в "червената" защита за Левски

Вижте какви

Костов избра дясното крило за ЦСКА

Вижте подробности

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки