Моуриньо: За първи път феновете на Арсенал са щастливи, когато си тръгвам (ВИДЕО)

"Мислите ли, че ми е приятно голям клуб като Арсенал да не печели трофеи? Не ми е приятно"

Моуриньо: За първи път феновете на Арсенал са щастливи, когато си тръгвам (ВИДЕО)

Пресконференцията на Жозе Моуриньо след загубата от Арсенал за пореден път бе по-бляскава от играта на неговия отбор на терена. Специалния се държеше сравнително спокойно и уважително към Арсен Венгер и „топчиите” до момента, в който бе запитан какво е мнението му за факта, че за първи път записа загуба срещу френския наставник.

Това доведе до истинска тирада на Моуриньо, който нападна „артилеристите” на много фронтове. Португалецът каза, че не му е приятно голям клуб като Арсенал да не печели трофеи и добави, че за първи път феновете на Арсенал са щастливи, след като той си тръгва от техния стадион.

„Арсенал? Не мисля , че те мислят за това (бел .ред. първата победа срещу него). Не мисля, че те са отчаяни. Феновете на Арсенал са щастливи и аз съм щастлив за тях. За първи път аз си тръгвам от тук и те са щастливи. Когато напусках „Хайбъри”, те плачеха. Когато напусках „Емирейтс”, те пак плачеха и се разхождаха по улиците с наведени глави. Днес си тръгват със своите шалчета”, каза Моуриньо.

„Арсенал е голям клуб. Мислите ли, че ми е приятно голям клуб като Арсенал да не печели трофеи? Не ми е приятно... но днес опитах да победя. Арсен Венгер не е малък мениджър. Той е голям мениджър, да имам това постижение с толкова много спечелени мачове срещу него не е нормално. Нормално е да печеля, да губя, да има ремита”, добави Специалния.

Той стигна по-далеч и заяви, че Венгер прекалява с натиска към четвъртия съдия, макар това да е любим похват на самия Моуриньо.

„Наистина не ми пука за днес. Няма проблеми. Стиснахме си ръцете, но по време на мача не ми хареса това, което никога не ми харесва – той поставя четвъртия съдия под прекалено голямо напрежение всеки път”.

Португалецът обвини Арсенал, че е играл защитен футбол след бързите си голове в началото на втората част. Фактите обаче сочат, че Манчестър Юнайтед е отборът, който няма отбелязан гол като гост срещу нито един съперник от топ 6 този сезон.

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки