Сензациите в пресата: В Локо (Пд) още чакат заплати за февруари

Турци напират за Кафу и Кешеру, Славия разкарва руснак, Инкоом напуска Верея

Сензациите в пресата: В Локо (Пд) още чакат заплати за февруари

Сензациите в родната спортна преса на 8 май, понеделник, 2017 година:

Тема спорт: В Локо (Пд) още чакат заплати за февруари

Футболистите на Локомо­тив (Пловдив) имат да взи­мат по няколко заплати. Играчите и треньорите са получили само по едно месеч­но възнаграждение за 2017 го­дина. Клубът им виси с пари­те за февруари и март. Ос­вен това босът Христо Крушарски дължи на играчите, които не са от Пловдив, и по няколко наема.

Забавяне на заплатите в клуба има от началото на го­дината. В един момент се съ­здаде голямо напрежение на "Лаута", заговори се и за бой­кот от страна на играчите. След няколко поредни загуби треньорът Едуард Ераносян напусна, същото стори и гла­сеният за негов временен за­местник Христо Колев-Бащата, а на път да си тръгне бе и капитанът Мартин Камбуров. Централният нападател обаче размисли и се вър­на след настояване на почет­ния президент Христо Бо­нев.

В същото време врата­рят на Локомотив Пловдив Ясин ел Харуби може да премине във френски клуб. Към него интерес проявяват елитните Монпелие и Рен. Информацията съобщи "Франс футбол". Клубът оба­че няма да вземе пари от евентуален трансфер. При­чината е, че договорът на национала на Мароко (Ел Ха­руби бе част от състава в турнира за Купата на Афри­ка) изтича с края на първен­ството.

Стандарт: Турци напират за Кафу и Кешеру

Турският Трабзонспор напира за две от най-големите звезди на Лудогорец, пишат медиите в страната. Тимът от Черномори­ето чака края на сезо­на, за да отправи оферти за Клаудиу Ке­шеру и Джонатан Ка­фу.

Само последният е оценяван на 12 млн. евро, така че купува­нето и на двамата ще излезе изключително солено на Трабзонспор. За интереса към двамата се говореше още от зимата. Но тогава турците не изва­диха исканите пари за подписите им.

Тема спорт: Славия разкарва руски защитник

Спортно-техническият щаб на Славия вече е започ­нал попълването на черния списък за лятото. Белите най-вероятно ще се разде­лят с руския защитник Данил Майков (20 г.). Той бе привле­чен през зимната пауза, но така и не успя да се пребори с конкуренцията на Георги Пашов. Юношата на Зенит дебютира за столичани на 5 март - при 0:3 от Нефтохи­мик на "Васил Левски". Игра още само в един мач. Така и не убеди старши треньора Владимир Иванов, че заслужа­ва да му се гласува доверие.

Славия може да се раздели и с централния бранител Александър Бранеков. Той все по-рядко влиза в игра. Бе­лите залагат на младите Петко и Андреа Христов и Стефан Велков. Ако през ля­тото се стигне до продаж-бата на някого от тях, то тогава Бранеков може u да остане.

На "Овча купел" и през следващия сезон ще продъл­жи да пази ветеранът Геор­ги Петков (41 г.). Стражът е заявил, че все още се чув­ства отлично и че може да помогне на младите в тима.

Тема спорт: Инкоом си тръгва от Верея

Ганайският защитник на Ве­рея Самуел Инкоом почти си­гурно ще си тръгне от тима през лятото. Националът на „черните звезди” дойде през зи­мата като свободен агент от Анталияспор. Десният бек вед­нага се наложи в състава на Александър Томаш и е с основ­на заслуга за силното предста­вяне през пролетта.

Верея ще играе в плейофите за Лига Европа. Въ­преки това към Инкоом има се­риозен интерес от чужбина и почти сигурно той ще предпо­чете офертите отвън пред това да остане при заралии.

Старши треньорът на Верея Александър Томаш ще продължи да бъде начело на тима и през следващия сезон. Младият специалист вече е разговарял с боса Галин Михай­лов. Последният е доволен от работата на Томаш и му бе обявил, че го иска начело на старозагорци и през следващия сезон. Според различни инфор­мации за момент е имало коле­бания от страна на треньора, идващи най-вече от липсата на стабилност в клуба през по­следните месеци. Въпреки то­ва Томаш е обявил след мача с Ботев, че остава в Стара За­гора.

Славия с Тони Тасев на Коматево

Ивайло Марков извън групата заради вирус

Славия с рутинна победа над Хебър на стадиона в Овча купел (ВИДЕО)

"Белите" постигнаха успех с 3:1

Арда засили кризата в Славия след 2:1 в Кърджали (ВИДЕО)

Два бързи удара на домакините решиха изхода на срещата

С КЪСМЕТ: Левски пребори храбра Славия (ВИДЕО)

Рикардиньо и Марин Петков носят "син" триумф

Карабельов: За Славия само хубаво или нищо

Халфът на Ботев (Пловдив) показа голямо уважение към своя роден клуб

Венци Стефанов: Как да съм доволен? Изравниха ни в самия край!

Президентът на Славия не бе никак доволен

Загорчич: Доволен съм от играта и момчетата, макар че не победихме

Треньорът на Славия изрази задоволството си от представянето срещу Ботев (Пловдив)

Славия без Томбак и Добрев за мача с ЦСКА 1948

И двамата имат проблеми

Официално: Славия обяви привличането одобрения след проби Николай Христов

Българинът си спечели трансфер при "белите"

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки