Локо (Сф) продаде благотворително уникална фланелка на Стоичков за 15 хил. лв.

Уникалният екип е личен подарък от Христо Стоичков

Локо (Сф) продаде благотворително уникална фланелка на Стоичков за 15 хил. лв.

Президентът на ФК Локомотив София 1929 Иван Василев връчи уникална фланелка на Христо Стоичков на президента на Корпорация „Развитие” Александър Александров.

 

В края на месец април ФК Локомотив София 1929 обяви благотворителен търг, в който всички ценители на футболната игра имаха възможност да наддават за уникална фланелка на Христо Стоичков с автографите на над 10 легенди от цял свят, които преди година участваха във футболното шоу „50 години номер 8“, съобщава БГНЕС. Уникалният екип е личен подарък от Христо Стоичков за президента на „железничарите” Иван Василев, а началната цена бе 5 000 лв.

 

Търгът бе спечелен от президента на Корпорация „Развитие” Александър Александров, който даде най-високата цена – 15 000 лв.,а звездната фланелка му бу връчена от Иван Василев на специална пресконференция в Пресклуб „България”. С получената сума ще бъдат закупени самолетните билети на 25-те млади футболисти от отбора - набор 2005 година на ДЮШ на клуба за участие в международния турнир за деца и юноши „Готия Къп“ в Гьотеборг.

 

"Обичам да колекционирам такива фланелки. Преди години за 8000 лв спечелих екип на Димитър Бербатов. Но най-важното и радостното за мен е, че мога да подпомогна децата на Локомотив 1929", каза Александър Александров. Той допълни, че от 20 години помага децата да спортуват. Като президент на Академик София е направил много силна детско-юношеска школа, а този сезон подкрепя Скаут лигата във волейбола с над 300 000 лв.

 

„За Скаут лигата получих голяма финансова подкрепа от Иван Василев, който ни предостави 1200 екипа. Моята идея е да основа Фондация за детски спорт, която да подпомага игрите – футбол, волейбол, баскетбол, хандбал. Аз обичам да дарявам, защото в развитите страни това е морален дълг както за бизнесмените, така и за фирмите за подкрепа на спорта, образованието, културата и здравеопазването. Но в България за съжаление никой не дарява. Аз много се надявам министър Кралев да внесе в Народното събрание един добър Закон за спорта, който да даде възможност на много фирми и корпорации да подпомагат както детските, така и представителните отбори в различните спортове”, каза Александров и заключи, че изпитва голямо уважение към Иван Василев, който е приел да възроди Локомотив най-вече заради детско-юношеската школа.

 

“Когато разбраха, че ще имат възможност да пътуват, децата много се зарадваха и от вълнение направо не могат да спят. Това ще е уникално изживяване за тях. Тази година ще участват повече от 1600 отбора от 80 страни”, обяви директорът на детско-юношеската школа на Локомотив Иво Паргов.

 

Той уточни, че вече е сбъднал голямата си мечта, тъй като има възможност да работи с хора като Иван Василев и Валентин Николов в Локомотив. Вече в школата тренират над 350 деца, през лятото се очаква да бъдат над 400. И всички тренират на много добри терени. Вече двама млади играчи от школата са в националния отбор набор 2003 г – Валентин Николов и Теодор Тодоров.

 

Ерик Манолков – капитан на детско-юношеския отбор, сподели, че всичките му съотборници се радват, че ще могат да участват в силния турнир в Гьотеборг, а той мечтае да стане футболист като Христо Стоичков.

 

Президентът на Локомотив София 1929 Иван Василев подчерта, че миналата година за една седмица е подготвил отбор, който да участва във Втора лига.

 

„Моята мечта бе да се класираме за плейофите за влизане в Първа лига. Няма да успеем, но се надявам следващата година това да стане. Засега не сме готови за участие в Първа лига, все още няма дарители и спонсори, но очаквам след края на шампионата да има желаещи да подпомогнат отбора”, заключи Василев.

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки