Литекс гони трофей №10

ЦСКА 1948 срещи Литекс св 1/2-финал за Купата на аматьорската лига

Литекс гони трофей №10

Четвъртодивизионният ЦСКА 1948 и лидерът в Северозападната трета лига Литекс се изправят един срещу друг във Враца днес от 17:30 часа в 1/2-финал за Купата на аматьорската лига. Входът е сво­боден и на стадион "Христо Ботев" се очакват около 400 зрители.

 

Ловчанлии преследват своя 10-и трофей в историята. От 1998 г. насам те са ставали 4 пъти шам­пиони на България, 4 пъти вдигат Купата на България и веднъж - Суперкупата. Победителят от днеш­ния сблъсък ще играе на финал за трофея на АФЛ срещу лидера на Се­вероизточната трета лига Черно­морец Балчик. Ако оранжевите спе­челят днес, а след това триумфи­рат и в решителния мач, те ще вдигнат трофей №10 в историята си, макар и многократно по-малова­жен от предишните.

 

Двубоят се очертава като до­ста любопитен заради словесните престрелки и закачки между двата клуба. От Литекс нарекоха съперни­ка си ФК Авиатор от кв. Обеля, а нападателят на оранжевите Ата­нас Курдов на въпрос за този отбор отговори: "Как казахте, че се каз­ват тези?!".

 

От ЦСКА 1948 пък представят ловчанлии като Ботев Луковит, чийто лиценз бе взет от Литекс в Трета лига през лятото. Закачките обаче няма да играят на терена, къ­дето и двата отбора доминират в своите първенства. Литекс с тре­ньор Живко Желев е на крачка от промоция във Втора лига, а срещу него се изправя формацията, селек­тирана от Валентин Илиев. Лов­чанлии са лидери на Северозапад, като имат 20 победи, 2 равенства и 1 загуба при 88-7 голова разлика. ЦСКА 1948 пък вече спечели столич­ната А регионална група-Юг. Тимът има 19 победи и 1 реми при 98-6 го­лова разлика. Най-големият успех бе на зоналния финал за Купата на АФЛ, в който бе победен Беласица (тогава заемаше 3-то място в Юго­западната трета лига) с 3:1.

 

Литекс разполага с доста по-опи­тни играчи, като в състава, воден от Живко Желев, личат крилото Искрен Писаров и нападателите Ге­орги Какалов и Атанас Курдов. В съ­става няма сериозни кадрови про­блеми.

 

ЦСКА 1948 пък разчита основно-на юноши на ЦСКА. През сезона пра­ви впечатление представянето на Калоян Стефанов, който има 17 го­ла и 11 асистенции в 4-та дивизия, както и на Георги Божилов, който също е със 17 попадения, а има и 5 голови паса. Контузен е Кристиан Петров.

 

За главен съдия на срещата бе назначен елитният рефер Ангел Ан­гелов.

Павлин Николов обяви бъдещето на Росен Кирилов

Треньорът на отбора ще продължи да бъде на поста си и следващия сезон

Официално: ЦСКА 1948 представи Иван Иванов

Той ще води дубъла, а Алвеша се връща начело на третия отбор

Ясни са съдиите за кръгa във Втора лига

Вижте кой ще свири Марек – Септември (София)

Митов се завръща в Септември

Опитният специалист сменя Иван Гешев

Монтана има нов треньор

Петър Колев смени Митов на "Огоста"

Дунав повали Септември Сф с 2:1 след греди и червен картон (ВИДЕО)

Русенци се изкачиха до десетото място в класирането на Втора лига

Треньорът на „соколите“ ги похвали след успеха

„Поздравявам момчетата, тъй като изпълниха задачите”, заяви Росен Кирилов

Изненада: Монтана се раздели с треньора

Николай Митов напусна „Огоста“

Треньорът на Струмска слава за съдийството срещу Спартак (Вн): Пълно безумие!

„Вината е в нас, защото не сме подготвени физически да играем 10 срещу 14“

ЕФБЕТ ЛИГА
Трета Лига
Футзал

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки