Радуканов: Играхме с 10 българи и 8 юноши на Пирин, нуждаем се от 4-5 класни попълнения

„Неприятно е, че мачът на Берое е след нашия и ще може да се избира съперник”

Радуканов: Играхме с 10 българи и 8 юноши на Пирин, нуждаем се от 4-5 класни попълнения

„Стана интересен мач за хората. Не съм доволен, че загубихме.”

Това заяви Милен Радуканов след загубата на Пирин от Локомотив в Горна Оряховица с 3:4 в предпоследния мач от група Б на втората осмица в Първа лига. Последната среща от потока е между Берое и Нефтохимик в Стара Загора, а наставникът на „орлетата” не бе никак доволен от този факт.

„Допуснахме много грешки - индивидуални и тактически, но пък вкарахме три гола на чужд терен, което е похвално – посочи Радуканов. - Разочарован съм от загубата, но гледаме напред и се готвим за следващия мач. Днес мога да кажа, че имаме 10 българи и 8 момчета от школата на Пирин. Дадохме им шанс да се докажат. Видя се, че имаме много работа. Ако искаме догодина да правим сериозни неща, трябва да се потрудим и да се окомплектоваме добре.”

„Радвам се, че дадохме шанс на момчетата да се покажат. При нас няма титуляри и резерви, всеки трябва да се бори за мястото си и да се доказва, за да играе.”

„Винаги е неприятно да загубиш. Сега е неприятно, че Берое играе след нас и могат да си избират срещу кого да се изправят в плейофите. Вчера двата мача бяха по едно време, а сега – не, което е доста странно.”

„Вървим стъпка по стъпка, ако успеем да преодолеем един-два отбора в баражите – добре, ако ли не – ще мислим за бъдещето. Ще играем срещу всеки съперник, без значение срещу кого. В България отборите се развиват добре, така че поздравления.”

„Ако не задържим основните си футболисти, ще е трудно. Трябва да правим всичко възможно да задържим тези играчи и да вземем нови добри, за да надграждаме. Ако не вземем качествени футболисти, надали ще продължи добрата ни форма. Затова искрено се надявам, че това, което искаме от треньорския щаб, ще се случи. Имаме нужда от 4-5 човека. Ще видим на кои постове, но при нас е трудно с привличането на нови."

"Предпочитаме български футболисти, особено минали през школата в Благоевград, ако ли не - после вече ще гледаме другаде. Пак казвам, че днес имахме 8 юноши, което е похвално. Не знам кой друг отбор в България може да се похвали с подобно нещо.  Наблюдавахме доста момчета от школата, но притеснителното е, че все още никой от тях не е готов да се включи в първия отбор.”

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки