Автогол в края попречи на Дунав да удари шампиона (ВИДЕО+СНИМКИ)

"Драконите" изпуснаха Лудогорец

Автогол в края попречи на Дунав да удари шампиона (ВИДЕО+СНИМКИ)

Дунав продължи с отличното си представяне в Първа лига. Пред почти пълния стадион в Русе, възпитаниците на Веселин Великов изпуснаха да победят вече осигурилия си шеста поредна шампионска титла Лудогорец. „Драконите” играха изключително мобилизирано и приятно за окото, стигайки до 2:2. Победата на домакините се изплъзна 2 минути преди края, при това с автогол на Милчев.


Дунав започна много нахъсано мача и малко учудващо доминираше над хегемона в родния футбол. Малко преди да изтекат 10 минути игра, домакините имаха претенции за дузпа, за нарушение срещу Шопов. Главният съдия обаче не посочи бялата точка. В 11-ата минута Хубчев центрира в наказателното поле, Будинов засече с глава, но Ренан прояви чудесен рефлекс и изби отиващата под гредата му топка.

Натискът на „драконите” даде резултат в 13-ата минута. Костадинов получи от Аясс в наказателното поле, пусна успоредно за Васил Шопов, който от близко и на празна врата не сгреши за 1:0.

Гостите можеха да изравнят светкавично, но удар на Вандерсон премина встрани от вратата. Отново той стреля от далеч, но право в ръцете на Антонов. В 26-ата минута Дунав като по чудо не удвои аванса си. Мирослав Будинов стреля от близко с глава, но Ренан плонжира и изби. Топката обаче попадна у Шопов, който стреля мигновено, но Паломино изби отиващата в мрежата топка. Антонов също показа класа, след прецизен, но не много силен удар на Сисиньо, като улови на голлинията.

Голмайсторът Шопов пък показа сериозни умения и в защита, избивайки топката пред крака на канещия се да нанесе решителен удар Вандерсон. В 39-ата минута Кешеру и Анисе направиха чудесно двойно пред наказателното поле на домакините. Последният остана сам срещу вратаря, но ударът му срещна дясната греда.

Втората част отново предложи доста емоции. Дунав се дръпна в собствената си половина и започна да разчита на контраатаки. Александър Василев можеше да изравни, но стреля доста неточно. Кешеру можеше да се разпише от фаул, но не съумя. Той обаче стори това в 66-ата минтуа. Румънецът бе изведен чудесно в наказателното поле от Марселиньо и с остър удар по диагонала изравни за 1:1.

В 70-ата минута, безгрешният до този момент Георги Кабаков не отсъди очевадна дузпа за Дунав, за игра с ръка в собственото си наказателно поле на Марселиньо. Все пак „драконите” успяха да поведат отново в 77-ата минута. Юлиян Ненов стреля, но Ренан изби. Топката стигна до Карагарен, който от близко и напразна врата не сгреши за 2:1. Само малшансът попречи на Дунав да стигнат до крайния успех. 120 секунди преди да изтече редовното време Кафу стреля отдясно в наказателното поле. Будинов изби пред голлинията, но в караката на Милчев, откъдето топката се оплете в собствената му мрежа за 2:2. До края на мача Лудогорец дори можеше да грабне и победата, но след сериозно меле в наказателното поле на Дунав, топката бе изчистена.

Championship Round

Поз Отбор М П Р З Г. Точки
1 Лудогорец 32 23 7 2 56 76
2 ЦСКА 31 17 8 6 27 59
3 Левски 31 17 8 6 24 59
4 Дунав 32 12 10 10 0 46
5 Черно Море 31 13 7 11 -1 46
6 Локо Пд 31 11 9 11 -4 42


 

Лудогорец пусна билетите за Крумовград

Вижте какво съобщиха от Разград

Изтеглиха жребиите за полуфиналите при ветераните и купата на АФЛ

Витоша (Бистрица) ще спори с Ботев (Враца) за място на финала

Официално: Локо (Пд) разтрогна с Хоркаш

Вижте какво съобщиха от „Лаута“

Тръпката е в efbet Лига – шампионатът се разделя на 3 групи, интригата е на макс!

Бонусът за елита на платформата за онлайн спортни залози efbet.com важи до края на сезона

Лудогорец публикува речта на Антон Недялков преди Хебър

Вижте какво казва на съотборниците си капитанът, завърнал се в игра след 6 месеца

Бусато: Дербито е приоритет

Вижте какво каза вратарят на ЦСКА

Стамен Белчев с дилеми в "червената" защита за Левски

Вижте какви

Костов избра дясното крило за ЦСКА

Вижте подробности

Рик Джонатан: Хубаво е, че има конкуренция в Лудогорец

„Следвам моя път, това не е късмет, а работа“

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки