Моуриньо: Сезонът ни няма да бъде провал дори да загубим финала в Лига Европа

Направихме неща, които никой не е правил в този клуб в първия си сезон, хвали се Специалния

Моуриньо: Сезонът ни няма да бъде провал дори да загубим финала в Лига Европа

Сезонът на Манчестър Юнайтед ще бъде успешен дори при загуба във финала на Лига Европа, твърди мениджърът Жозе Моуриньо. С поредното равенство у дома за сезона – 1:1 със Селта на реванша от полуфиналите, „Червените дяволи” се добраха до финала в Стокхолм, където ги чака друг европейски гранд – Аякс.

54-годишният Моуриньо стана първият мениджър в историята на Юнайтед, който печели голям трофей в дебютния си сезон, след като още през февруари вдигна Купата на лигата.

„Направихме неща, които никой не е правил в този клуб в първия си сезон”, похвали се Моуриньо на пресконференция днес.

Специалния изведе Юнайтед до серия от 25 поредни мача без загуба във Висшата лига, но серията намери своя край миналата неделя при гостуването на Арсенал (0:2) и място в топ 4 изглежда все по-невъзможна задача за тима.

Така логично Моуриньо бе запитан дали финалът за Лига Европа на 24 май ще покаже дали сезонът за Манчестър Юнайтед е успешен или не.

„Медиите имат право да казват това, има логика в това, но аз не го усещам така. Има ги тези неща, но медиите винаги гледат към главните букви, големите заглавия. Този сезон може би работя по-здраво от когато и да било. Когато анализирам нещата, не мисля, че загубата на финала ще бъде провал, но може би ако бях на ваше място, щях да мисля по този начин”, обясни Моуриньо. В неделя Юнайтед гостува на най-силния домакин в английския елит този сезон - Тотнъм.

Според него УЕФА няма да уважи каквито и да било намерения на Юнайтед да обжалва червения картон на Ерик Байли срещу Селта и котдивоарският бранител ще пропусне финала с Аякс, който е три дни след последния кръг във Висшата лига. В него Манчестър Юнайтед е домакин на Кристъл Палас.

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки