Локомотив (София) смачка Пирин с 4:0 като гост, Камбуров с нови два гола

Тимът на Драгомир Окука тотално обезличи противника си и без никакво съмнение бе с класа на Пирин, което в крайна сметка доведе до изразителната победа

Локомотив (София) смачка Пирин с 4:0 като гост, Камбуров с нови два гола

Локомотив (София) спечели важни три точки в Благоевград, като днес столичните „железничари” разбиха местния Пирин с 4:0. Тимът на Драгомир Окука тотално обезличи противника си и без никакво съмнение бе с класа на Пирин, което в крайна сметка доведе до изразителната победа. Домакините пък по никакъв начин не показаха, че обединението на благоевградския футбол е повлияло позитивно на най-добрия отбор в града.

Два гола за победата на Локомотив отбеляза новото попълнение Мартин Камбуров. Така бившият голмайстор на "А" група се разписа във втори пореден мач с две попадения и даде сериозна заявка за голмайсторския приз в „А” група.

Срещата започна с лек териториален натиск на „орлетата”, но постепенно Локомотив изравни играта. В 21-ата минута след центриране на Коемджиев към Пеев, десният бек на „червено-черните” Аделино Лопеш можеше да си отбележи автогол. И точно когато феновете на домакините очакваха да падне гол във вратата на Локомотив, те бяха попарени след поредния гол с глава на Мартин Камбуров.

Дарко Савич проби по дясното крило и центрира в наказателното поле, защитата на Пирин остави непокрит Камбуров, който с глава от 4 метра разстреля Чавдаров. Две минути по-късно Зоран Балдовалиев изпълни по прекрасен начин пряк свободен удар на около 27 метра от вратата на Пирин, топката тупна пред Чавдаров и се оплете в мрежата за 0:2. Минута преди края на полувремето гол на „орлетата” бе отменен заради засада.

През второто полувреме темпото на игра падна, а в началните минути домакините се опитаха да върнат интригата в мача. След час игра влезлият като резерва Калоян Стоянов с глава подаде на Спас Делев, той стреля ефектно със странична ножица, но ударът му мина покрай десния стълб.

15-ина минути по-късно Камбуров за втори път в мача наказа Пирин. След центриране от фаул, той се пребори с персоналния си пазач Георгиев и леко с глава чукна топката в мрежата зад Чавдаров.

В 79-ата минута Галчев опита технично да прехвърли стената от пряк свободен удар, но топката се отби в главата на бранител в „зелено”. В последните десетина минути на мача „железничарите” можеше да отбележат нов гол, след като Златински проби отдясно и центрира прострелно в наказателното поле, но Димов не успя да засече топката във врата.

В 82-ата минута след ново центриране на Златински, Камбуров отново стреля с глава, но Чавдаров изби в корнер. След изпълнението му Иван Пасков засече топката и направи резултата 0:4. В последните минути на мача Златински с топовен шут разтресе напречната греда.

Така след втората поредна победа през пролетния полусезон Локомотив се изкачи на 4-ото място в класирането, докато Пирин остана на 11-ата позиция.

Видео от мача може да видите ТУК.

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки