СПАЛ (Ферара) се завърна в Серия А след 49 години!

Гълъбинов остана резерва за Новара

СПАЛ (Ферара) се завърна в Серия А след 49 години!
Отборът на СПАЛ (Ферара) се завърна в италианската Серия "А" след 49 години чакане. Това стана в 41-ия кръг на италианската Серия "Б", въпреки поражението с 1:2 при визитата на Тернана. Но по същото време 3-ият в класирането Фрозиноне отстъпи със същия резултат 1:2 при гостуването на Беневенто, което прави СПАЛ недостижим със 75 точки. Верона, който завърши 1:1 с Карпи у дома, е на 2-а позиция със 73. Фрозиноне остава със 71 и все още надежди за директна промоция.
 
СПАЛ (Ферара) е много сериозен клуб в годините около Втората световна война, а за последно са се състезавали в Серия "А" през 1968 година.
 
Новара спечели с 2:0 на собствен терен над Виртус Ентела и събра 56 точки, които ги класират на 9-о място, но само на 1 точка от местата, даващи право на участие в плейофите за влизане в елита. Българският нападател Андрей Гълъбинов остана на резервната скамейка в този мач.
 

От Серия "Б" към Лега Про изпадат Виченца, Пиза и Латина. Четири отбора са замесени в битката за избягване от плейаут-мачовете, където сега са Авелино и Трапани. 

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки